Közélet

Torlódás várható a röszkei és a csanádpalotai határátkelőknél a hétvégén

Torlódás várható a röszkei és a csanádpalotai határátkelőknél a hétvégén

2018. július 19., csütörtök
Torlódás várható a röszkei és a csanádpalotai határátkelőknél a hétvégén

Torlódás várható a következő napokban a Csongrád megyei határátkelőhelyeken, elsősorban Röszkén és Csanádpalotán - tájékoztatta a megyei rendőr-főkapitányság szóvivője csütörtökön az MTI-t.

Szabó Szilvia közölte, az előző hétvégén az átkelőket több mint 342 ezer utazó használta. A francia, az osztrák és a német tartományok többségében a szabadságolási időszak elkezdődött, ezért a hazainduló főként román, bolgár, szerb, koszovói és albán vendégmunkások, valamint a tengerpartra tartó turisták miatt a kilépő irányban kell torlódásra számítani - ismertette. Torlódások esetén a gyorsabb átlépés érdekében Szerbia felé célszerű Tompa, Tiszasziget vagy Ásotthalom felé kerülni. Utóbbi két átkelő naponta 7 és 19 óra között vehető igénybe. Hosszított nyitvatartással, 7 és 22 óra között várja az utazókat a röszkei közúti átkelőhely július 31-ig. Akik Romániába szeretnének utazni, választhatják a folyamatosan üzemelő kiszombori vagy battonyai határátkelőt is. A határátkelőhelyek nyitvatartásáról és az ott várható várakozási időkről a

http://www.police.hu/hirek-es-informaciok/hatarinfo

oldalon, valamint a Rendőrségi Útinformációs Rendszer (Rutin) mobil applikáció segítségével is lehet tájékozódni.

(MTI)

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.