Közélet

Több mint félmilliárdért kelhet el a dorozsmai piac

Több mint félmilliárdért kelhet el a dorozsmai piac

2018. július 30., hétfő
Több mint félmilliárdért kelhet el a dorozsmai piac

Garantálni kell a kirakodóvásárok megtartását a nagybanin, s ezt az adásvételi szerződésben is rögzíteni kell - erről vitáztak a pénzügyi bizottság ülésén, amelyen végül egy ellenszavazattal jóváhagyták, hogy az önkormányzati tulajdonrészt a FLORATOM-KER Szövetkezet vehesse meg - írta a Délmagyar.

A lap emlékeztet arra, hogytavaly csak veszteséget termelt a Dorozsmai Nagybani Piac Kft., a taggyűlés ezért decemberben úgy döntött, hogy idén február elsején bezárják a csaknem negyedszázados múlttal rendelkező vásárteret. A társaságban a szegedi önkormányzat 88,4 százalékos tulajdoni hányaddal rendelkezett, a cég kisebbségi tulajdonosa a Dorozsmai Nagybani Zöldség-Gyümölcs Forgalmazók Egyesülete, a MUTTER Kereskedelmi és Szolgáltató Bt., valamint a FLORATOM-KER Termelői Értékesítő Szövetkezet. Idén a cég törzstőkéjét csaknem 427 millióra emelték az ingatlanok és eszközök apportjával, így az önkormányzat üzletrésze 96 százalékra emelkedett. A portál szerint a szegedi közgyűlés februárban döntött arról, hogy pályázat útján kívánja értékesíteni saját üzletrészét külső félnek, vagy a kisebbségi tulajdonosoknak, akiknek elővásárlási joguk van. További részletek

ITT

olvashatók.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.