Hírzóna

Szegedi stricit vágtak dutyiba, külföldön futtatta a lányokat

Szegedi stricit vágtak dutyiba, külföldön futtatta a lányokat

2018. július 17., kedd
Szegedi stricit vágtak dutyiba, külföldön futtatta a lányokat

Prostituáltakat futtató szegedi férfi ellen indult eljárás, a bíróság ügyészi indítványra elrendelte a gyanúsított letartóztatását - tájékoztatta a Csongrád Megyei Főügyészség szóvivője kedden az MTI-t.

Szanka Ferenc közölte, a férfi ellen erőszakkal, illetve fenyegetéssel elkövetett kerítés, valamint kitartottság bűntettének gyanúja miatt indult eljárás.

A gyanú szerint a férfi 2015 decemberétől előbb Belgiumban, majd Németországban és Dániában bérelt apartmanokban biztosított lehetőséget egy szegedi nőnek arra, hogy prostitúciós tevékenységet folytasson. Egy másik szegedi nőt fenyegetéssel, majd fizikai erőszakkal vett rá arra, hogy előbb Szegeden, majd Németországban dolgozzon prostituáltként.

A felügyelete alatt álló sértettek a keresetüket rendszeresen hazaküldték neki. Azért, hogy a bűncselekményekből származó pénzt elrejtsék a hatóságok elől, azt részben a férfi hozzátartozójának utalták át. A folyamatosan fenyegetett nőknek naponta telefonon be kellett számolniuk bevételeikről, a férfi több alkalommal ki is utazott hozzájuk, hogy a megkeresett pénzt elvegye és személyesen felügyelje tevékenységüket. A bíróság a szökés, elrejtőzés, bűnismétlés és az eljárásban részt vevő más emberek megfélemlítésének veszélye miatt - nem jogerősen - elrendelte a külföldön már elítélt férfi letartóztatását - tudatta a csoportvezető ügyész.

(MTI, képünk illusztráció, forrás: AFP)

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.