Közélet

Sikeres volt a legutóbbi BikeSafe Szegeden

Sikeres volt a legutóbbi BikeSafe Szegeden

2018. július 31., kedd
Sikeres volt a legutóbbi BikeSafe Szegeden

A legutóbbi alkalommal 53 biciklitulajdonos kétkerekűjét vették nyilvántartásba a Szegedi Rendőrkapitányságon tartott regisztráció során.

Az országos népszerűségnek örvendő BikeSafe a kerékpárok védelmének egyik népszerű lehetősége, amelyhez a rendőrség is csatlakozott. Ennek keretében, a biciklitulajdonosok a

www.bikesafe.hu

weboldalon egy komplex nyilvántartási rendszerben rögzíthetik járművük valamennyi adatát, fényképét. ASzegedi Rendőrkapitányság július 26-ára hirdetett kerékpár-regisztrációt, amelyen 53 tulajdonos kérte kétkerekűjének nyilvántartásba vételét. Bár az eljárásnem nyújt a lopás ellen védelmet, de az eltulajdonított kerékpár a rögzített adatok alapján könnyebben felismerhető, megtalálása esetén beazonosítható. Az ország bármely pontján felbukkanó bicikli megtalálásáról a rendőrség közvetlenül értesítheti a tulajdonost, esetleg kiegészítő adatokat is kérhet a teljes beazonosításhoz. A biztonságos megőrzés feltétele elsőként egy megbízható kerékpárzár, valaminta tulajdonosáltal megtett intézkedések a bűncselekmények megelőzésére. Ehhez nem árt tudni:

  • Közterületen rövid időre se hagyjuk lezáratlanul kerékpárunkat!
  • Nehezen elvágható anyagból készült zárat alkalmazzunk, a megfelelő zár általában a kerékpár értékének10-15 %-a!
  • Ne csak a kerék és a váz összezárásával biztosítsuk a védelmet! Javasolt a fix helyhez,korláthoz, kerékpártartóvashoz történő rögzítés!
  • Használt kerékpár vásárlásakor készítsenek az alapvető személyi adatokat tartalmazó (név, személyi igazolványszám, lakcím) adásvételi szerződést, akkor is, ha van eredeti, a kereskedelmi vásárlást igazoló okmány az eladónál!
  • A lezárt kerékpáron (kormányon, tartókosárban) ne hagyjanak hátra értéket, személyi iratokat tartalmazó táskát, vagy pénztárcát!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.