Sport

Pick Szeged: Mi nem ígérgetünk, inkább hosszú távra tervezünk

Pick Szeged: Mi nem ígérgetünk, inkább hosszú távra tervezünk

2018. július 23., hétfő
Pick Szeged: Mi nem ígérgetünk, inkább hosszú távra tervezünk

Megkezdte a felkészülését a 2018-2019-es szezonra a MOL – PICK Szeged férfi kézilabdacsapata. Az előző szezon magyar bajnoka rengeteget hat játékossal erősített, ők is "beköltöztek" az öltözőbe, miután vasárnap, a Pick-NIK-en bemutatkoztak a szurkolóknak.

Az egyik legjobban várt érkező a nagy rivális, Veszprémtől szerződtetett Mirko Alilovic. A horvát kapus már túl van a költözésen, berendezkedett Szegeden és családjával megkezdte a város felfedezését. "Szerencsére gyorsan találtunk lakást, a gyerekek iskoláját is pillanatok alatt megtaláltuk, úgyhogy gyorsan otthonra leltünk. Fontos, hogy a kézilabda mellett biztos és nyugodt családi hátterem legyen és ez itt Szegeden adott. A város gyönyörű, már sétáltunk is néhányszor, úgyhogy minden rendben."- árulta el rövid székfoglalójában. Alilovic ezüstérmesként érkezett a bajnokcsapathoz, így idén ugyanaz a célja, mint tavaly Veszprémben- megvédeni a bajnoki címet. " Ilyen a sportolók élete. Szép éveket töltöttem Veszprémben, de innentől a Szeged sikere a legfontosabb nekem is. Nagy küzdelem lesz idén is a bajnoki címért, de képesnek érzem rá a csapatot, hogy ismételni tudjon. Olyan játékosok érkeztek hozzánk, akikkel komoly célokért küzdhetünk és keményen dolgozunk majd ezekért."- summázta terveit a kapus. https://www.youtube.com/watch?v=EvjxxWXMins&feature=youtu.be Ha fogadni kellett volna májusban, hogy Dean Bombac ott lesz az idei szurkolói bulin, akkor a legoptimistábbak is talán csak arra tettek volna pénzt, hogy mint vendég lehet hogy eljön- ha a Kielce még nem kezdte meg a felkészülést a szezonra akkor. A MOL Pick Szeged azonban az utóbbi évek legnagyobb átigazolási húzást bemutatva visszahozta a közönségkedvenc szlovén irányítót, aki örömmel tért vissza. "Nem tudom elmondani, milyen jó érzés visszajönni Szegedre. Én ide hazajövök a barátaimhoz, ismerem a várost a szurkolókat. SZóval otthon vagyok."- árnyalta Deki, hogy miért nem volt nehéz megegyezni vele a szegedi folytatásról. "Jó csapatunk lesz, minden poszton erősek vagyunk nemzetközi szinten is, így a Bajnokok Ligájában és a bajnokságban is esélyünk van egy remek szezonra." -jegyezte meg a szlovén irányító. "Az utóbbi évek építkezésének a csúcspontjára értünk."- értékelte a nyári átigazolási szezont Szögi Nándor. A klub operatív igazgatója hozzátette, hogy az elmúlt években olyan képet alakított ki magáról a csapat, ami lehetővé teszi, hogy top játékosokkal tárgyaljanak, akik szívesen jönnek Szegedre. "Lépésről-lépésre építkezünk, ez az elvünk. Nem megyünk bele felelőtlen ígérgetésbe, hosszú távon gondolkodunk, amiben a klub tulajdonosa, Csányi Sándor a partnerünk."- mondta a célokról Szögi Nándor. A MOL Pick Szeged hétfőn az Újszegedi Sportcsarnokban kezdte meg a felkészülést, majd a szlovéniai Roglára megy edzőtáborba. A csapat egy ukrán és egy lengyel tornán vesz részt. Hazai pályán augusztus 9-én a Budakalász ellen mutatkozik be, majd szeptemberben szintén a Budakalász ellen kezdi meg a bajnokságot. Jó hír a szurkolóknak, hogy a Bajnokok Ligája meccseit a csapat hétvégén lép pályára, egyedül a Flensburg ellen, idegenben vár egy szerdai meccs a csapatra. Képgalériánk a vasárnapi szurkolói buliról:

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.