Kultúra

Máté Bence természetfotóiból nyílt szabadtéri kiállítás Szegeden

Máté Bence természetfotóiból nyílt szabadtéri kiállítás Szegeden

2018. július 18., szerda
Máté Bence természetfotóiból nyílt szabadtéri kiállítás Szegeden

Máté Bence természetfotóiból nyílt szerdán szabadtéri kiállítás Szegeden, a Klauzál téren a SzegedArt fesztivál keretében.

A fotográfus a kezdeményezést bemutató sajtótájékoztatón elmondta, hogy a tárlat egy jövő tavasszal induló vándorkiállítás előfutára, melyen majd több száz, a természet csodáit ábrázoló képet láthat a közönség. A fotók több mint fele Szeged közelében, a Pusztaszeri Tájvédelmi Körzetben készült - közölte Máté Bence. "A kiállítás célja, hogy felhívja a figyelmet a természetvédelem fontosságára, bemutassa, milyen értékek vannak közvetlen környezetünkben, melyeket mi még megvédhetünk" - hangsúlyozta az alkotó.

Az alkonyat után belülről megvilágított paravánokon színviláguk és tematikájuk alapján csoportosítva láthatóak a képek. Az egyik oldalon egy nagyméretű fotó alatt az adott projektet bemutató néhány mondatos szöveg olvasható hat nyelven, a másikon 10-30 kép látható egy-egy mondatos magyar és angol nyelvű leírással.

A szeptemberig látható két paravánra a Sziluett és a Napkorong címet viselő projektek legjobb képeit válogatta ki több év sok ezer fotója közül Máté Bence. A kiállítássorozat jövő márciusban Budapesten indul és augusztus közepén a SzegedArt fesztiválra érkezik a csongrádi megyeszékhelyre. Akkor már 15 tablópáron sorakoznak a természetfotók, összesen csaknem hatszáz kép. A tárlat anyagát 2019 végéig több magyarországi nagyvárosban láthatja majd a közönség, a sorozat ezt követően pedig a tervek szerint Nyugat-Európában folytatódik.

(MTI)

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.