Közélet

Izzasztó nappalok és mediterrán éjszakák várnak ránk a héten

Izzasztó nappalok és mediterrán éjszakák várnak ránk a héten

2018. július 30., hétfő
Izzasztó nappalok és mediterrán éjszakák várnak ránk a héten

Elsőfokú hőségriadót rendelt el az Országos Meteorológiai Szolgálat, ugyanis ezen a héten minden nap 25 fok felé emelkedik a napi középhőmérséklet. Szegeden működnek az ivókutak, de a Mars térre és a Klauzál térre párakaput is kihelyeztek az önkormányzat munkatársai. Ettől függetlenül kegyetlen meleg lesz.

Egy olyan hőhullám érte el a térségünket, ami ezen a nyáron a legmelegebb hőmérsékletet hozta el Szegedre. Azért érezhetjük ezt rosszabbnak, mert nagyon párás a levegő, ezért a hőérzetünk is sokkal magasabb, mint egyéb esetekben.

"Nincs egy országos, átkeverő légmozgás, ami megmozgatná, kiszárítaná a levegőt Csongrád megyében"

– tudtuk meg Tóth Tamás meteorológustól. Legalább 50 százalékos páratartalommal kell számolni a héten, ami rosszabb, mintha 38 fok lenne és száraz meleg. Éjszakánként nem fog 20 fok alá csökkenni a hőmérséklet, ez már mediterrán éjszakának számít. Augusztus első hétvégéjéig nem változik az időjárás, marad a meleg és párás levegő, maximum egy-két zivatar várható, amitől szintén párás marad a levegő.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.