Közélet

Időben kell érkezni, ha parkolóhelyet akarunk a Szabadtérin

Időben kell érkezni, ha parkolóhelyet akarunk a Szabadtérin

2018. július 24., kedd
Időben kell érkezni, ha parkolóhelyet akarunk a Szabadtérin

A szabadtéri idején szinte lehetetlen a belvárosban parkolni. A 4000 fős nézőtér a népszerűbb daraboknál, mint amilyen a most pénteken, július 27-én kezdődő Rómeó és Júlia előadás is lesz, szinte teljesen megtelik. A nézők közül pedig sokan autóval érkeznek.

Szalai Anna, a Szabadtéri Játékok sajtós munkatársa elárulta, hogy erre túl nagy hatásuk és rálátásuk sincs, hiszen ők leginkább csak a Dóm téren belül mozognak. Azt viszont Anna hozzátette, hogy mikor még csak nézőként járt a szabadtérire észlelte, hogy nem csupán a Dóm tér telítődik meg autókkal, hanem a klinikák előtti utcák és a rakpart is. Amire lehetőség van, az csupán annyi, hogy a Szabadtéri Játékok művészeinek és az ott dolgozóknak biztosítsanak parkolási helyet, ám a korlátozott parkolóhelyek száma miatt, náluk sem jut mindig mindenkinek parkolóhely.

Tanácsnak a náluk érdeklődőknek azt szokták mondani, hogy jóval az előadások kezdete előtt érkezzenek meg a nézők, mert csak akkor tudnak majd parkolóhelyet találni.

Szerencsére Szegeden csupán este 6 óráig fizetős a parkolás, így az este 9 órás kezdésű előadásokat megelőzően már akár 3 órával korábban is ingyen lehet parkolni. Persze ebben az esetben ugyanazt lehet elérni, mintha csak az előadás kezdete előtt fél órával parkol le valaki, a Dóm tértől sokkal messzebb. Ugyanis így a 3 órát sétálgatással és városnézéssel tölthetjük el. Az autók számának csökkentése érdekében a Szegedi Közlekedési Társaság (SZKT), a korábbi évekhez hasonlóan a Szegedi Szabadtéri játékok ideje alatt céljáratokat közlekedtet előadási napokon, valamint az elmaradt előadások esetén az esőnapokon is. Tehát, ha valaki nem szeretne parkolóhely vadászással időt tölteni, vagy egy órával az előadás kezdete előtt megérkezni, nem árt megfontolni a tömegközlekedést, mint lehetőséget. Egyéb alternatívának a sportosabb emberek számára a kerékpáros közlekedés is lehetőségként szolgálhat, ugyanis a Somogyi-könyvtárral szemben, a dóm előtt jó minőségű kerékpártárolókat lehet találni. A parkolással kapcsolatban a szintén az SZKT-hez tartozó Szeparkot is kerestük, de cikkünk megjelentéig nem kaptunk választ a kérdéseinkre, hogy hol és hogyan parkolhatnak a Szegedi Szabadtéri Játékokra autóval érkezők.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.