Kultúra

Hegedűs a háztetőn: Tóth Gabi színészként is bizonyítana

Hegedűs a háztetőn: Tóth Gabi színészként is bizonyítana

2018. július 7., szombat
Hegedűs a háztetőn: Tóth Gabi színészként is bizonyítana

Nem csak a népszerű musical debütál a 87. szabadtéri évadban: Tóth Gabi is először lép fel színészként a Dóm téren. Idén nyáron nem csak tériszonyát küzdené le, a fesztiválközegbe is szeretne berobbanni.

– Mint énekesnő színészi szerepben hogy állod meg a helyed?

– Valójában nekem ez már nem új terep, mert az első szerepem a Győrben a Finitóban egy főszerep volt. Ott tényleg a mély vízbe dobtak, mert előtte sosem csináltam ilyesmit. Az a darab átszakított valami gátat bennem. Onnantól könnyen vettem az ilyen akadályokat. Alföldi Róbert mellett pedig csak fejlődni lehet. Eszméletlenül bátor egy ember, hiszen még olyan karaktereket is bevállal, mint én. Mindent elmond, és mindenben segít, de nagyon nagy szigor és fegyelem is van.

– Milyen volt Alföldivel dolgozni? Mennyire volt stresszes, laza, vagy poén a közös munka?

– Ez így ebben a sorrendben. Nagyon stresszes, de közben tényleg segíti is az embert. Mikor tavaly elkezdtük csinálni a darabot, durva tériszonyom volt. Itt meg öt méter magasból két táncosra bízva magam kell megérkeznem. Nagyon féltem, el is sírtam magam a próbán, de Robi feljött, kézen fogott, és az feloldotta bennem a félelmemet.

– Mi volt számodra a legnehezebb a darabban?

– Fizikális részről a több rétegű ruhában nehéz mozogni, a másik részről pedig egy új közegbe bekerülni mindig nehéz. A legnehezebb rész az volt, hogy elfogadtassam magam, de mindenki kedves és nyitott volt. Itt, ha bizonyít az ember, utána tárt karokkal várják.

– Az éjszaki életben láthatunk majd Szegeden még máshol? Lesz nálunk egy SZIN is.

– Hát igen, tényleg lesz a SZIN, de még küzdök, hogy bekerüljek a fesztiválközegbe. Oda is még bizonyítanom kell. Ezek az évek számomra a bizonyításról szólnak, hogy ebből a mainstraimes popos világból kitörjek.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.