Sport

Gazdaságilag is nyert a Pick a Veszprém ellen

Gazdaságilag is nyert a Pick a Veszprém ellen

2018. július 2., hétfő
Gazdaságilag is nyert a Pick a Veszprém ellen

A qubit.hu a céges beszámolók alapján összeszedte, hogy az előző évben mennyi pénzből gazdálkodtak az európai kupákban induló magyar kézilabdacsapatok.

A Telekom Veszprém 4,16 milliárdos büdzséből elbukta a bajnoki döntőt a Szeged ellen és nem jutott be még a nyolc közé sem a Bajnokok ligájában, miután a dán Skjern kiverte őket. Egyedül a magyar kupa arany került fel a tavalyi szezonban a sikerlistára. Veszprémben csak a bérekre 2,4 milliárdot költöttek, több mint 350 milliós forintos a veszteségük- derül ki a qubit.hu cikkéből.

Az adatok alapján úgy tűnik, hogy a veszprémi költségvetés a BL élcsapatokkal (PSG, Barcelona) vetekszik.

A MOL-Pick Szegednek ezzel szemben sokkal kedvezőbb számai vannak, hiszen 1

,81 milliárdos költségvetés mellett ők egészen pontosan 109 milliós nyereséget könyvelhettek el

, és persze ami ennél fontosabb, 11 év után ismét a hazai kézilabda trónjára ülhettek, miután Juan Carlos Pastor tanítványai egy góllal felülmúlták nagy riválist a bajnoki fináléban. A két élcsapat nem csak játékerőben, hanem pénzügyi fronton is kimagaslik a magyar mezőnyből, hiszen a harmadik Tatabánya félmilliárdnál valamennyivel több pénzből gazdálkodik, de a negyedik kupainduló Budakalász is közel félmilliárd forintból hozta ki a tavalyi évét.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.