Gazdaság

Elkezdődik Simicska Lajos érdekeltségeinek értékesítése

Elkezdődik Simicska Lajos érdekeltségeinek értékesítése

2018. július 18., szerda
Elkezdődik Simicska Lajos érdekeltségeinek értékesítése

Nemrég napvilágra került, hogy Nyerges Zsolt vásárolja meg Simicska Lajos és családja építőipari, mezőgazdasági, média- és közterületi reklámpiaci, illetve vagyonkezelői üzleti érdekeltségeit - írja a Magyar Idők.

A lap a

G7.hu

portálra hivatkozva azt írja, hogy a Gazdasági Versenyhivatal (GVH) oldalára ma feltöltöttek alapján hivatalosan is megkezdődnek a tranzakciók, az ott található egymondatos engedélykérelem szerint „Dr. Nyerges Zsolt megvásárolja dr. Simicska Lajos és családja saját és közös tulajdonában lévő építőipari, mezőgazdasági, média- és közterületi reklámpiaci, illetve vagyonkezelői üzleti érdekeltségei. A portál beszámolója szerint a dokumentumban szerepelnek még a jövőbeli tranzakció közvetlen résztvevői, az egyik oldalon Nyerges, a másikon pedig a Simicska-család cégei: a mezőgazdasági érdekeltségeket összefogó Mezort Általános Befektetési Zrt., a hirdetési piacon dolgozó Euro Publicity Kft., a médiaérdekeltségeket összefogó Megapolis Media Zrt., a közvetve szintén médiacég Mundus Invest Zrt., a lényegében már megszüntetett (zenét sugárzó) adót üzemeltető Lánchíd Rádió Műsorszolgáltató Kft., a holdingcég Pro-Ráta Holding Zrt., és a szintén holdingcég Pro-Aurum Zrt.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.