Közélet

Eleven T-Rex borzolta a kedélyeket a múzeum körül

Eleven T-Rex borzolta a kedélyeket a múzeum körül

2018. július 9., hétfő
Eleven T-Rex borzolta a kedélyeket a múzeum körül

A Móra Ferenc Múzeumban nyíló dinoszaurusz-kiállítás megnyitójának közeledtével egy élő dinoszaurusz is szaladgált a városban.

Nem kell megijedni, nem a Jurassic Park története elevenedett meg Szegeden, csak egy vicces kedvű fiatal öltözött dinoszaurusz-jelmezbe. A Móra Ferenc Múzeum előtti sétányon lehetett vele találkozni, és fotót készíteni, ahogy azt több szegedi meg is tette. Rácz Anasztázia meg is osztotta a világgal fotóját, melyen a dinoszaurusznak öltözött fiatal éppen egy kislánnyal fog kezet. Igaz a kép alapján úgy tűnik, hogy befalni készül a dinoszaurusz a gyereket, de úgy tudjuk a kislány épségben megúszta a találkozást az ősi ragadozóval.

Fotó: Rácz Anasztázia

Anasztázián kívül még Puhalák Krisztián is lencsevégre kapta a dinoszauruszt. Krisztián fotóján az őshüllő a tőle jóval nagyobb testvéreinek szobrait csodálta, illetve egy legénybúcsút ünneplő társasághoz csatlakozott.

Fotó: Puhalák Krisztián

A fotókra a legtöbb ember csak egy tetszik gombnyomással reagált, de olyan is volt, aki megjegyezte, hogy úgy látszik, már a dinoszauruszok is Vans cipőt hordtak. Egy másik hozzászóló pedig azt állapította meg, hogy a képeken látható állat valószínűleg egy „kutyámmajom”, jelentsen ez bármit is.

Fotó: Puhalák Krisztián

Hegedűs Anita, a Móra Ferenc Múzeum sajtóreferense úgy tudja, hogy ők ilyen akciót nem szerveztek. A dinoszaurusz-jelmezbe öltözött fiatalt igazából annak tulajdonította, hogy a múzeum elé kihelyezett hatalmas őshüllőszobrok megmozgatták az emberek fantáziáját és előhozta a kreatív énjüket.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.