Közélet

Elbontották az újszegedi hajléktalantanyát – Elek helyzete kilátástalan

Elbontották az újszegedi hajléktalantanyát – Elek helyzete kilátástalan

2018. július 4., szerda
Elbontották az újszegedi hajléktalantanyát – Elek helyzete kilátástalan

Újszegeden az Alsó Kikötő soron ma délelőtt bontották el azt a hajléktalantanyát, ahol egy időben Elek mellett még 16 másik otthontalan ember is élt.

Az Alsó-Tisza-vidéki Vízügyi Igazgatóság (ATIVIZIG) emberei láncfűrészekkel, konténerekkel és egy markoló géppel felszerelkezve érkeztek ki a helyszínre. Alig pár óra leforgása alatt 2 fa bódét is felszámoltak. A 10-15 ATIVIZIG dolgozó mellé két rendőr is társult, hogy a munkájukban a hajléktalanok biztosan ne akadályozzák őket, és az problémamentes legyen. Gyors munkájukkal egy olyan problémát szüntettek meg, ami már egy ideje zavarta a környéken lakókat.

A környéken élőket már nem zavarják tovább a hajléktalanok.

Dávid szerint, aki a hajléktalantanyával szembeni panelházban él, az erdőben lakó Elekkel egyáltalán nem volt probléma. Kedvelték őt, és még segítettek is neki, amikor tudtak, de mikor már egyszerre sokan voltak a bódéknál és ordenáré módon viselkedtek, alkoholizáltak, már zavaró volt.

„Nyáron látványnak sem volt durva, mert akkor eltakarták a levelek a bódékat, de télen már igen. Olyan emberről is tudok a lépcsőházban, akie miatt nem tudta kiadni albérletbe a lakását”

– közölte Dávid. A hajléktalan Elek már az öngyilkosságon gondolkozik. Szállóra nem szeretne menni, mert korábban nagyon rossz élményeket szerzett ott.

Elek nem tudja, hogy hova menjen ezek után.

„Még a gatyámat is ellopták, nem csak a telefonomat.” – mondta Elek a hajléktalanszállókon uralkodó helyzetről.

Így az eddig ezen a területen élő 17 ember jövője bizonytalannak mondható, ugyanis sok hajléktalan hasonló módon gondol a hajléktalanszállókra, mint Elek. A városunkban kóborló hajléktalanokról korábban

több cikket is írtunk már

, melyekből egyre jobban kirajzolódik, hogy mennyire súlyos a hajléktalanprobléma Szegeden.

Amennyiben ön úgy érzi nincs kiút, és az öngyilkosságon gondolkozik, tárcsázza az ingyenesen hívható Lelki-segély vonalat, a 116-111-es számot.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.