Krimi

Buli és BMW várta a Cozma-ügy korábban szabaduló elítéltjét

Buli és BMW várta a Cozma-ügy korábban szabaduló elítéltjét

2018. július 25., szerda
Buli és BMW várta a Cozma-ügy korábban szabaduló elítéltjét

Négy év lett volna még hátra a büntetéséből Sztojka Ivánnak, de hamarabb kiengedik a szombathelyi börtönből jó magaviselete miatt. – írja a Bors.

Jó magaviselete miatt 2022 helyett már az idén feltételesen szabadult Sztojka Iván.

Egy enyingi szemtanú beszámolt Sztojka kiengedéséről, szerinte bulit rendeztek neki, és azóta már új BMW-je is van. Ügyvédje is megerősítette ezt, így 9 év 5 hónap után, pártfogói felügyelet mellett 4 év 5 hónapra engedték ki feltételesen.

A tetteseknek 16 millió forintot kellett volna megfizetnie a családnak, amiből eddig még egy forintot sem láttak. Először ugyanis az állam próbálja bevasalni a tetteseken a bűnügyi költségeket. 2009. február 8-án hajnalban, a veszprémi Virág Benedek utca 1. számú ház pincehelyiségében található Patrióta lokál előtt Cozmát szíven szúrták, segítségére siető klubtársai közül ketten súlyos sérüléseket szenvedtek. A két feltételezett gyilkost külföldre szökésük közben az osztrák rendőrség még aznap este elfogták. 2011. június 23-án első fokon ítélet született MarianCozma meggyilkolásának ügyében. A bíróság első fokon életfogytig tartó fegyházra ítélte a Cozma-gyilkosság első- és másodrendű vádlottját, Raffael Sándort és Németh Győzőt, a harmadrendű vádlott, Sztojka Iván húszévi fegyházbüntetést kapott. A másodfokon eljáró bíróság 2012. április 27-én Raffael és Németh büntetését 18 évre, Sztojkáét 8 évre csökkentették, ami országos felháborodást váltott ki. Végül a kúria az első és másodrendű vádlott büntetését helybenhagyta, Sztojka esetében 13 évre szigorította a büntetést.  

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.