Közélet

A migráció a modernkori rabszolgaság forrása

A migráció a modernkori rabszolgaság forrása

2018. július 23., hétfő
A migráció a modernkori rabszolgaság forrása

A tömeges illegális migráció a "modernkori rabszolgaság" forrása - hangsúlyozta a Geopolitikai Tanács kuratóriumának elnöke az M1 aktuális csatorna hétfő reggeli műsorában.

Pintér István szerint a gondot az jelenti, hogy főleg afrikai menekültek körében álhírekkel toboroznak embereket különböző munkákra, végül viszont a szervezett bűnözés "rabszolgaként" dolgoztatja őket. A civil elemzőközpont szakértője kiemelte: az embereket nemzetközi bűnözői kör szállítja egyik helyről a másikra. Tudomásul kellene venni, hogy az embercsempészet a nemzetközi szervezett bűnözés egyik ága - fűzte hozzá. Úgy fogalmazott: nem az a "humánum", ha százezreket, milliókat elhoznak lakóhelyükről Európába és rabszolgaként dolgoztatják őket. Ehelyett helyben, családjuk körében kellene munkalehetőségeket teremteni és segíteni az embereknek.

(MTI)

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.