Szórakozás

A megyében is kedvünkre fürdőzhetünk a Strandok éjszakáján

A megyében is kedvünkre fürdőzhetünk a Strandok éjszakáján

2018. július 25., szerda
A megyében is kedvünkre fürdőzhetünk a Strandok éjszakáján

A Magyar Fürdőszövetség kezdeményezésére idén is megrendezik immár 9. alkalommal a Strandok éjszakáját július 27-én, a jó idő miatt várhatóan megtelnek a magyarországi fürdők - jelentette be Boros László Attila, a Magyar Fürdőszövetség elnöke sajtótájékoztatón szerdán Budapesten.

Kiemelte: pénteken az ország 40 fürdője várja meghosszabbított nyitva tartással, kedvezményes belépőkkel, és szórakoztató programokkal a strandolni, fürdőzni vágyókat. Várakozásaik szerint idén mintegy negyvenezer látogató vesz részt a programokon - tette hozzá Zámbori Péter, a fürdőszövetség választmányi tagja. A kezdeményezés célja, hogy felhívják a figyelmet a magyar fürdőkre, az évezredes magyar fürdőkultúra hagyományaira. A helyszínek jelentős része éjfélig tart nyitva, azonban több fürdő akár éjjel 2 óráig is fogadja a vendégeket élő koncertekkel, tűzzsonglőr bemutatókkal, szauna szeánszokkal Bükfürdőtől Kisújszállásig, Makótól Zalakarosig, de számos helyen lesz hab-party, retro-diszkó, fényfestés, lézer show, és aqua zumba is. A csatlakozott fürdők által meghirdetett programokról a fürdőszövetség honlapján olvasható részletes tájékoztatás. Boros László Attila az MTI érdeklődésére elmondta: az első öt hónapban kiemelkedő volt a forgalom a magyarországi fürdőkben, volt ahol kétszámjegyű növekedést mértek az előző év azonos időszakához képest. Azonban a júniusi kedvezőtlen időjárás miatt az addig elért bővülést nagyrészt elvesztették.

(MTI)

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.