Hírzóna

27(!) migránst találtak egy török kamionban Csanádpalotán

27(!) migránst találtak egy török kamionban Csanádpalotán

2018. július 18., szerda
27(!) migránst találtak egy török kamionban Csanádpalotán

Egy tehergépkocsi ellenőrzése során 27 határsértőt találtak megbújva a magyar és a román rendőrök Csanádpalotán. A sofőrrel szemben a román hatóságok járnak el - közölte a megyei rendőr-főkapitányság.

A török honosságú kamion sofőrje július 18-án 0 óra 15 perckor akart a gépkocsival az ország területére lépni a Csanádpalota Autópálya-határátkelőhelyen. A magyar és a román rendőrök a közös ellenőrzés során, a jármű vontatmányában 27 embert találtak megbújva. Ők iráni, iraki és szír állampolgárnak vallották magukat, de sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni. A kamion török állampolgárságú vezetőjével szemben embercsempészés, a határsértőkkel szemben tiltott határátlépés miatt a román határrendőrség jár el.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.