Hírzóna

Vérüket adták a vásárhelyi tűzoltók

Vérüket adták a vásárhelyi tűzoltók

2018. június 22., péntek
Vérüket adták a vásárhelyi tűzoltók

Mintegy három órán át várták az önkénteseket a hódmezővásárhelyi tűzoltó-laktanya termében június huszadikán. A szervezők elmondták, a levett vérre egész évben nagy szükség van, de nyárom mindig több készítményt használnak fel a kórházakban. A véradó állomás munkatársai egész évben folyamatosan tájékoztatják a lakosságot a rendszeres véradás jelentőségéről.

Mi történik pontosan a levett vérrel? A véradást követő második napon a vért megvizsgálják, és többféle készítményt állítanak elő belőle a betegek szükségleteinek függvényében. Minden tasak vérből 3-4 vérkészítmény készül, ami sok beteghez eljut. Minden véradás alkalmával a véradók ingyenes laboratóriumi vizsgálatokban részesülnek, amelynek eredményei bizalmasak, az orvosi titoktartásnak alávetve. Az analízisek elvégzése után a vérkészítményeket konzerválják, majd szétosztják a kórházakban a rászoruló pácienseknek. A szentesi katasztrófavédelmi kirendeltség évente több alkalommal szervez véradást a Szent István téri laktanyában. A legutóbbi, mintegy három órán át tartó véradás alatt összesen húsz munkatárs jelentkezett önkéntes véradónak, közülük mindenki alkalmasnak bizonyult a nélkülözhetetlen vér levételére.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.