Kultúra

Versenyképesebbek lettek a magyar fesztiválok

Versenyképesebbek lettek a magyar fesztiválok

2018. június 20., szerda
Versenyképesebbek lettek a magyar fesztiválok

A nemzetközi piacon versenyképesebbek lettek a magyar fesztiválok a támogatásuk növelése és áfájuk csökkentése eredményeként - hangsúlyozta az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára az M1 aktuális csatorna szerda reggeli műsorában.

Rétvári Bence azt mondta, hogy a fesztiváloknak gazdaságélénkítő hatásuk van: egy átlagos külföldi vendég 40-100 ezer forintot költ naponta. Az államtitkár a Kossuth Rádió 180 perc című műsorában is beszélt arról, hogy a Magyarországra irányuló turizmus 10-12 százaléka fesztiválturizmus, minden nyolcadik-tizedik külföldi fesztiválozni jön. Rétvári Bence kiemelte: a fesztiválok óriási tömegeket vonzanak. A Szigeten többségében külföldiek vannak és a Balaton Sound látogatóinak csaknem fele is külföldi. A nagyobb fesztiválok mellett igen széles a kínálat, különböző kulturális és gasztrofesztiválok vonzzák az érdeklődőket, és már kisebb települések is rendeznek fesztiválokat - fejtette ki az államtitkár.

(MTI)

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.