Közélet

Új kemencét akarnak a szegedi krematóriumba

Új kemencét akarnak a szegedi krematóriumba

2018. június 22., péntek
Új kemencét akarnak a szegedi krematóriumba

Augusztustól csak egy kemencében végezhetik a hamvasztásokat Szegeden, a másiknak ugyanis lejár a környezetvédelmi engedélye. Újat építtetne az önkormányzati cég, amihez közgyűlési jóváhagyás kell. Az új kemence közbeszerzéssel, engedélyeztetéssel nagyjából másfél év alatt készül el, addig a másiknak kell megbirkóznia a feladattal - írja a Délmagyar.

A lap érdeklődésére Makrai László, a Szegedi Környezetgazdálkodási Nkft. vezetője elmondta, hogy általábantizenöt évre adják meg a levegőtisztaság-védelmi engedélyt egy kemencére, amit ötévente felülvizsgálnak, ellenőrző méréseket végezve. – A régi hamvasztókemencénk nagyon elhasználódott, ki kell vonni a működésből – közölte, hozzátéve, acéghez tartozik a temetkezési feladatokat ellátó Testamentum divízió is. További részletek

ITT

olvashatók.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.