Politika

Tóth Bertalan az MSZP elnöke - szorosan nyert Mesterházy ellen

Tóth Bertalan az MSZP elnöke - szorosan nyert Mesterházy ellen

2018. június 17., vasárnap
Tóth Bertalan az MSZP elnöke - szorosan nyert Mesterházy ellen
Tradicionális baloldali értéket képviselő MSZP-t ígér az új elnök.

Tóth Bertalan parlamenti frakcióvezetőt választotta az MSZP tisztújító kongresszusa a párt elnökének vasárnap Budapesten.

Tóth Bertalan a leadott érvényes szavazatok 54 százalékát, a másik induló, Mesterházy Attila korábbi pártelnök az érvényes szavazatok 46 százalékát kapta - jelentették be a kongresszuson.

A választmány elnöke az egyetlen jelöltként induló Kunhalmi Ágnes lett az érvényes szavazatok 100 százalékával. Az elnökhelyettesnek Szakács László volt országgyűlési képviselőt- Újhelyi István ellenében. Itt valószínűleg kompenzáltak a szavazók, mivel a Mesterházy Attilához közeli ember nyert a Tóth Bertalanhoz köthetővel szemben. Alelnököknek Hegyi Gyulát, Komjáthi Imrét és Szanyi Tibort választották- a negyedik induló Bangóné Borbély Ildikó volt.

Együttműködő és a tradicionális baloldali értékrendet kérlelhetetlenül képviselő Magyar Szocialista Pártot szeretne Tóth Bertalan, a párt újonnan megválasztott elnöke. A politikus megválasztása után az MSZP tisztújító kongresszusán vasárnap Budapesten azt mondta, hogy olyan MSZP-t akar, amely hisz a szolidaritásban, az igazságosságban, az esélyegyenlőségben és az egységesülő nemzetben. Hozzátette: olyan MSZP-t akar, amely cselekvőképes, valódi közösségként működik, amely reményt ad azzal, hogy védelmet biztosít a hatalom üldözötteinek.Tóth Bertalan közölte, olyan MSZP-t akar, amely a kormányváltás motorja lehet azzal, hogy kérlelhetetlen bírálója az orbáni hatalomnak és az emberek valódi problémáira kínál valódi megoldásokat. Beszámolt arról is, még a nap folyamán összehívja a párt országos elnökségét, hogy elkezdjék a jövő évi választásokra történő felkészülést.

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.