Kultúra

Több mint 4500-an az idei Múzeumok Éjszakáján Szegeden

Több mint 4500-an az idei Múzeumok Éjszakáján Szegeden

2018. június 24., vasárnap
Több mint 4500-an az idei Múzeumok Éjszakáján Szegeden

4650-en jártak a Múzeumok Éjszakáján a szegedi Móra Ferenc Múzeumban és kiállítóhelyein. Rengetegen voltak kíváncsiak arra a Munkácsy-festményre, melyet most először mutattak be a nagyközönségnek.

Sikerrel zárult a szegedi Múzeumok Éjszakája Szegeden: 4650-en jártak a Móra Ferenc Múzeumban, a Kass Galériában, valamint a Vár és Kőtárban. Az éjszaka szenzációja Munkácsy Mihály eddig ismeretlen festménye, az „Egy tál meleg leves” volt, melyet most először láthatott a széles nagyközönség.

Az estén nagy sikerrel zajlott a detektív játék, sokan voltak kíváncsiak Juronics Tamás tárlatvezetéseire, a szögedi papucsos divatbemutatóra, valamint nagy ováció fogadta a Suhancok néptáncelőadását és a tűzzsonglőrök csapatát. A Vár és Kőtárban fáklyás kalandtúrán vehettek részt a látogatók, majd kipróbálhatták a hagyományos Szent Iván-éji tűzugrást is.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.