Hírzóna

Tilos fürdeni a mártélyi Holt-Tiszában

Tilos fürdeni a mártélyi Holt-Tiszában

2018. június 27., szerda
Tilos fürdeni a mártélyi Holt-Tiszában

Ismeretlen eredetű szennyeződés miatt szerdától ideiglenesen megtiltották a fürdőzést a mártélyi Holt-Tiszában - tájékoztatta a Csongrád Megyei Kormányhivatal az MTI-t.

A közlemény szerint a Hódmezővásárhelyi Járási Hivatal népegészségügyi osztályához a mártélyi holt-tiszai szabadstrand üzemeltetőjétől, a Hódmezővásárhelyi Működtető és Szolgáltató Nonprofit Zrt.-től kedden érkezett bejelentés arról, hogy ismeretlen eredetű szennyeződés került a vízbe. A hivatal szerdától felfüggesztette a természetes fürdőhely üzemeltetését mindaddig, míg a laboratóriumi vizsgálatok nem igazolják, hogy a Holt-Tisza vize nem veszélyezteti a fürdőzők egészségét, és megfelel a természetes fürdőhelyek kijelöléséről és üzemeltetéséről szóló előírásoknak. Az illetékes hatóságok megkezdték a kivizsgálást és haladéktalanul megteszik a szükséges intézkedéseket - áll a közleményben.  

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.