Hírzóna

Tigrisek és oroszlánok szöktek meg egy német állatkertből

Tigrisek és oroszlánok szöktek meg egy német állatkertből

2018. június 1., péntek
Tigrisek és oroszlánok szöktek meg egy német állatkertből

Sikerült rövid idő alatt befogni azt az öt vadmacskát, amelyek pénteken szöktek meg a Németország nyugati részén lévő Lünebach állatkertjéből - közölték helyi illetékesek.

Rendőrök, tűzoltók és állatorvosok nagy erőkkel keresték a Rajna-vidék-Pfalz tartományban lévő Lünebach állatkertjéből megszökött két-két oroszlánt és tigrist és egy jaguárt. A lakosságot felszólították, hogy maradjanak otthonaikban, a házakban, amíg felkutatják az állatokat. A Rajna-vidék-Pfalz tartományi településnél éjjel vihar pusztított és árvíz keletkezett, így megrongálódott az Eifel Zoo nevű állatkert kifutóinak kerítése és elszabadultak a nagymacskák. Az állatkert mintegy 50 kilométerre északra van Trier városától, nagymacska populációjáról híres. 1972 óta magántulajdonban működik. A 30 hektáron elterülő Eifel Zoo a honlapja szerint 60 egzotikus és őshonos állatfaj mintegy 400 példányának ad otthont, köztük afrikai oroszlánoknak és szibériai tigriseknek.

(MTI)

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.