Kultúra

Szögedi menyecskepapucsokat keres a Móra-múzeum

Szögedi menyecskepapucsokat keres a Móra-múzeum

2018. június 13., szerda
Szögedi menyecskepapucsokat keres a Móra-múzeum

Menyecskepapucsokat keres a szegedi Móra Ferenc Múzeum; olyan hölgyek jelentkezését várják, akik eljegyzésükre, esküvőjükre kapták ajándékba a lábbelit vagy abban is táncoltak lakodalmukon - közölte Hegedűs Anita sajtóreferens az MTI-vel.

A menyecskepapucsoknak nagy hagyománya volt többek között Tápén: a frissen eljegyzett menyasszonyok jegypapucsot kaptak a vőlegényüktől. Ebben a fehér papucsban jártak aztán, így azonnal lehetett tudni, melyik tápai lány kötelezte el magát. A papucsszépségversenyre jelentkezőktől egy fotót és néhány mondatot várnak a muzeológusok a lábbeli történetéről. A megmérettetés győztesét a múzeumok éjszakáján, június 23-án hirdetik ki. A Móra-múzeumban továbbra is látható a Páratlanok - A szegedi papucs története című kiállítás, amelyen az érdeklődők megismerkedhetnek a hagyományos kézzel varrott lábbelivel. A tárlaton több mint 90 pár papucsot mutatnak be a közönségnek, és bárki szögedi papucsot ölthet a lábára. Emellett az idei Múzeumok Éjszakáján többféle papucsos programmal: divatbemutatóval, egy új, érdekes papucsos szerzeménnyel is várják az érdeklődőket - tudatta a sajtóreferens.

(MTI)

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.