Hírzóna

Putyin szerint a 3. világháború a civilizáció végét jelentené

Putyin szerint a 3. világháború a civilizáció végét jelentené

2018. június 7., csütörtök
Putyin szerint a 3. világháború a civilizáció végét jelentené

A harmadik világháború a civilizáció végét jelentené - hangoztatta Vlagyimir Putyin orosz elnök csütörtöki élő televíziós fórumán.

Mint mondta, a regionális háborúk az egymás kölcsönös megsemmisítésétől való félelemnek, hadászati paritásnak köszönhetően nem váltak globális konfliktussá. Úgy vélekedett, hogy az Egyesült Államoknak a fegyverzetkorlátozási egyezményekből történő kilépése veszélyezteti ezt az egyensúlyt. Az orosz elnök sürgette, hogy kezdődjenek tárgyalások egy, a mai követelményeknek megfelelő európai biztonsági rendszer kialakításáról. Putyin az Oroszországgal szembeni szankciókat és "vádaskodásokat" a feltartóztatás eszközeinek nevezte a Nyugat részéről, amely szerinte vetélytársnak tekinti Moszkvát. Megítélése szerint ezeknek akkor lesz végük, ha nyilvánvalóvá válik kontraproduktív mivoltuk.

(MTI)

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.