Közélet

Ötmilliárddal drágult az Etelka sori uszoda, de a kormány állja a cehhet

Ötmilliárddal drágult az Etelka sori uszoda, de a kormány állja a cehhet

2018. június 22., péntek
Ötmilliárddal drágult az Etelka sori uszoda, de a kormány állja a cehhet

16 milliárd forintot ítélt a kormány a szegedi sportuszodára, ami most a Magyar Közlönyben is megjelent - tudtuk meg B. Nagy László fideszes országgyűlési képviselőtől. A komplexumnak 2019 év végére kellene elkészülnie.

B. Nagy László, Szeged fideszes országgyűlési képviselője, Csongrád megye fejlesztési biztosa lapunkat arról tájékoztatta, hogy a 16 milliárdos szegedi uszoda építés végleg sínre került.

A Magyar Közlöny részletesen szabályozza, hogyan érkezik majd a pénz. Eszerint

  • harminc napon belül 4,1 milliárd forint érkezik Szeged számlájára,
  • jövőre pedig a maradék 12,1 milliárd forint.

Ötmilliárddal drágult

A sportuszoda a korábbi tervekhez képest menetközben 5 milliárd forinttal megdrágult, de a mostani kormányhatározat miatt eznem probléma: minden költséget fedezni lehet.

"Ha a kormány nem nyújt segítséget, nem indulhatna el a kivitelezés nyáron. Lezajlott a közbeszerzés, ám a pályázók az előzetes elképzelésekhez képest magasabb, 15 milliárd forintos ajánlatot tettek. Így abba a szorult helyzetbe került a város, hogy pénzhiány miatt nem tudják megkötni a szerződést a kivitelezővel. Szerencsére a héten a kormány megemelte az uszoda építéséhez szükséges támogatást, ezzel nagy gesztust tett a Szegednek"

– magyarázta B. Nagy László már a Délmagyarnak. A leendő uszodában öt medence kap majd helyet, így egy 50×25 méteres versenymedence 1000 fő befogadására alkalmas lelátóval, egy 20×12,5 méteres melegvizes tanmedence, egy 25×15 méteres bemelegítő medence, egy kültéri résszel rendelkező melegvizes ülőmedence és egy kis hidegvizes medence. A komplexum ezeken felül tartalmazni fog továbbá egy wellness részleget is edzőtermekkel. Az építkezést 2019 év végéig kell befejezni. A magyar kormány segítségével egyébként közel 150 milliárd forint fejlesztési forrás érkezett már Szegedre. Erről részletesen az "

Így építi fel Szegedet az Orbán-kormány

" című cikkünkben írtunk.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.