Hírzóna

Öt és fél évre ítéltek egy szerb kábítószercsempészt Szegeden

Öt és fél évre ítéltek egy szerb kábítószercsempészt Szegeden

2018. június 5., kedd
Öt és fél évre ítéltek egy szerb kábítószercsempészt Szegeden

Jogerősen öt és fél év börtönbüntetéssel sújtott a Szegedi Ítélőtábla kedden egy szerb férfit, aki több mint 18 kilónyi marihuánát akart Magyarországon keresztül Bécsbe csempészni 2016-ban.

A vádlottat különösen jelentős mennyiségre elkövetett kábítószer-birtoklás bűntettében mondta ki bűnösnek a tábla, és a szabadságvesztés mellett hat évre ki is utasította Magyarország területéről. A családtagjaival rendszeresen ausztriai rokonaihoz járó férfi 2016 őszén ismerkedett meg megbízójával, aki arra kérte, hogy 9 ezer euró ellenében autójával szállítson marihuánát Bécsbe. A férfi a kapcsolattartáshoz két SIM-kártyát, valamint előlegként 2500 eurót kapott. 2016. december 25-én Koszovóba utazott, az autóját átadta két férfinek, aki a járműben elrejtette a drogot. A vádlott feleségével és kiskorú gyerekükkel december 29-án indult Belgrádból Ausztriába. A röszkei átkelőhelyen léptek be Magyarországra. A pénzügyőr a kocsi alján egy ragasztószalaggal körbetekert csomagot fedezett fel, ezért alaposan vizsgálatba kezdtek. A jármű üregeiből 41 műanyag tasakba, illetve fóliába tett csomag került elő, összesen 18,5 kilogramm marihuánával. A táblabíróság a vádlott betegségére tekintettel - az ügyészi indítvánnyal ellentétben - nem látta indokoltnak a büntetés súlyosítását, hanem helybenhagyta a Szegedi Törvényszék elsőfokú ítéletét.

(MTI)

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.