Hírzóna

OGY - A jövő héten kezdődik a 2019-es költségvetés és az adóváltoztatások tárgyalása

OGY - A jövő héten kezdődik a 2019-es költségvetés és az adóváltoztatások tárgyalása

2018. június 24., vasárnap
OGY - A jövő héten kezdődik a 2019-es költségvetés és az adóváltoztatások tárgyalása

Az Országgyűlés ötnapos ülést tart hétfőtől. A képviselők szerdától péntekig - a tervek szerint 30 órás időkeretben - véleményezhetik a kormány jövő évi költségvetési javaslatát, emellett öt órában vitathatják meg a 2019-es adóváltoztatási terveket. - írja az MTI.

Az ülés hétfőn 13 órakor a közelmúltban elhunyt Komor Sándor egykori MDF-es képviselőre történő emlékezéssel, majd napirend előtti felszólalásokkal kezdődik. A parlament honlapján elérhető napirendi javaslat alapján az interpellációk, azonnali kérdések és kérdések ezúttal is hétfőn hangzanak el. Kedden reggel 8 órakor szintén napirend előtti felszólalásokkal kezdődik az ülésnap, majd hat kormányzati javaslat általános vitáját bonyolíthatják le. Terítékre kerülhet például a belügyminiszternek Magyarország biztonsági érdekét sértő külföldi befektetések ellenőrzéséről szóló indítványa, valamint a pénzügyminiszter szociális hozzájárulási adóról szóló előterjesztése. A kabinet jövő évi adóváltoztatási javaslatairól az utolsó napirendi pontban kezdődik általános vita, ötórás időkeretben. A 2019-es büdzsé tárgyalása a harmadik ülésnapon kezdődik. A Ház szintén reggel 8 órakor kezdi munkáját, az előterjesztői nyitóbeszéd - a polgárőrnap alkalmából tartandó emlékezés után - 40 percben hangozhat el, ezt az Állami Számvevőszék és a Költségvetési Tanács elnökének felszólalása követi 30-30 percben. A frakciók vezérszónokai ezután szintén fél-fél órában fejthetik ki álláspontjukat a költségvetési javaslatról.A büdzséről szóló általános vita pénteken a kormány képviselőjének félórás zárszavával ér véget. Az Országgyűlés ezt követően - jövő heti ülésének utolsó napirendi pontjaként - a 2019-es költségvetést megalapozó törvénymódosításokat tárgyalja, előreláthatóan ötórás időkeretben.  

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.