Sport

Nyögvenyelősen hozta a kötelezőt Uruguay - Suarez gólja továbbjutást ért

Nyögvenyelősen hozta a kötelezőt Uruguay - Suarez gólja továbbjutást ért

2018. június 20., szerda
Nyögvenyelősen hozta a kötelezőt Uruguay - Suarez gólja továbbjutást ért

A Szaúd-Arábia felett aratott 1-0-s sikerrel Uruguay, valamint a kedden Egyiptomot legyőző házigazda Oroszország is biztosította helyét a legjobb 16 között a labdarúgó-világbajnokságon az A csoport küzdelmeinek második fordulóját követően.

A csoport, 2. forduló:

Uruguay - Szaúd-Arábia 1-0 (1-0) -------------------------------- Rosztov, 42 678 néző, v.: Clement Turpin (francia) gólszerző: Suárez (23.)

Uruguay:

Fernando Muslera - Guillermo Valera, José María Giménez, Diego Godín, Martin Cáceres - Carlos Sánchez (Nahitan Nandez, 82.), Matías Vecino (Lucas Torreira, 59.), Rodrigo Bentancur, Cristian Rodríguez (Diego Laxalt, 59.) - Luís Suárez, Edinson Cavani

Szaúd-Arábia:

Mohammed al-Ovajsz - Mohammed al-Brejk, Oszama Havszavi, Ali al-Bulajhi, Jasszer al-Sahrani - Hattan Bahebri (Mohammed Kanno, 75.), Szalman al-Faradzs, Abdullah Otajf, Taiszir al-Dzsasszim (Huszein al-Mogahvi, 44.), Szalem al-Davszari - Fahad al-Muvallad (Mohammad al-Szahlavi, 78.) A szerdai találkozó a torna eddigi egyik leggyengébb színvonalú összecsapása volt, a mérkőzést egy óriási kapushibának köszönhetően a századik válogatottságát ünneplő Luís Suárez döntötte el a 23. percben. Az orosz és az uruguayi válogatott jövő hétfőn egymás ellen dönt a csoportelsőségről. Juan Antonio Pizzi, a szaúdiak szövetségi kapitánya négy helyen változtatott a nyitómérkőzésen a házigazda oroszoktól ötgólos vereséget szenvedő együttesén, többek között a kapuban ezúttal Mohammed al-Ovajsz kapott bizalmat. Az al-Ahli hálóőre tett arról, hogy ne legyen teljesen eseménytelen az első félidő, ugyanis egy szögletnél olyan borzalmasan mozdult ki, hogy a századik válogatottságát ünneplő Luís Suáreznek könnyű dolga volt a befejezéssel. A második játékrészre még tovább esett a színvonal, szinte valódi nagy helyzet nélkül hozták le a csapatok a második negyvenöt percet. A dél-amerikaiak sikere egy percig sem forgott veszélyben.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.