Kultúra

Múzeumok éjszakája - Emmi: egyre népszerűbb a rendezvény

Múzeumok éjszakája - Emmi: egyre népszerűbb a rendezvény

2018. június 24., vasárnap
Múzeumok éjszakája - Emmi: egyre népszerűbb a rendezvény

Jelentősen nőtt az érdeklődés a Múzeumok éjszakája rendezvényei iránt, az online jegyeladások száma például negyedével emelkedett a múlt évhez képest - tudatta az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) vasárnap reggel az MTI-vel abban a nyílt levélben, amelyben a tárca két államtitkára elismerését fejezi ki a múzeumi dolgozóknak.

"Gratulálok és elismerésemet fejezem ki a Múzeumok éjszakája rendezvényhez csatlakozott 420 intézmény minden munkatársának, aki az esemény több mint 2200 programját kitalálta, megszervezte, és - jóval a szokásos munkaidőn túl - lebonyolította" - olvasható a Fekete Péter kultúráért felelős államtitkár és Novák Katalin család- és ifjúságügyért felelős államtitkár által jegyzett levélben. Mint írják, elsősorban a múzeumi dolgozóknak köszönhető, hogy idén jelentősen nőtt az érdeklődés az országos nagyrendezvény iránt: az esemény honlapjának látogatottsága mintegy 35 százalékkal, a mobilalkalmazások letöltése és az online jegyeladások száma pedig 25 százalékkal nőtt a tavalyi számokhoz képest. Bár a részletes látogatottsági adatok összesítése csak néhány nap múlva várható, az már most látszik, hogy minden eddiginél nagyobb volt az érdeklődés "hazánk legnépszerűbb kulturális fesztiválja iránt" - áll a levélben. Novák Katalin külön megköszönte a közgyűjteményi dolgozóknak, amiért a családok évéhez kapcsolódva lehetővé tették a programsorozaton "a családok közös, élményszerű ismeretszerzését".  

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.