Egészség

Moss kezet! - Kampányt indít az Emmi a fertőzések megelőzésére

Moss kezet! - Kampányt indít az Emmi a fertőzések megelőzésére

2018. június 30., szombat
Moss kezet! - Kampányt indít az Emmi a fertőzések megelőzésére

"Moss kezet!" jelszóval kampányt indít a fertőzések megelőzésére az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) egészségügyi államtitkársága a Semmelweis-nap rendezvénysorozatához kapcsolódva.

Az Emmi egészségügyért felelős államtitkársága az MTI-hez szombaton eljuttatott közleményében azt írta: a július 1-jén kezdődő és a hónap közepéig tartó kampányban a kézmosás fontosságára hívják fel a figyelmet a kórházi és egészségügyi ellátással összefüggő fertőzések megelőzésére.

Hangsúlyozták, halaszthatatlan kérdés a kórházi fertőzések megelőzése annak ellenére, hogy Magyarországon az elmúlt években határozott javulást sikerült elérni ezen a területen, nemzetközi összehasonlításban is egyre jobb helyen szerepel az ország.

Hozzátették, Nagy Anikó egészségügyért felelős államtitkár hivatalba lépése óta az egyik fontos céljának tekinti, hogy minden kórházban kiemelt betegbiztonsági kérdésként kezeljék a fertőzések megelőzését. Ennek jegyében hamarosan elkészül az országos módszertani, cselekvési és felügyeleti rendszer, amelynek kialakításában hazai szaktekintélyek vesznek részt. "Kovács Attila országos tisztifőorvos a kormány szándékait szem előtt tartva kiemelt figyelmet fordít az ezzel kapcsolatos feladatok magas színvonalú szakmai támogatására, illetve az infekciókontroll-tevékenység hazai megerősítésére" - írták. A kézmosás fontosságát hangsúlyozó kampányt az államtitkárság a Jobbulást! Alapítvánnyal együttműködésben, a JCDecaux vállalat támogatásával valósítja meg. A cég ezúttal száz citylight felületet ajánlott fel a fertőzésmegelőzéssel kapcsolatos figyelemfelhívásra - közölte az Emmi egészségügyért felelős államtitkársága.  

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.