Sport

Messiék elleni pontszerzéssel debütált Izland

Messiék elleni pontszerzéssel debütált Izland

2018. június 16., szombat
Messiék elleni pontszerzéssel debütált Izland

Az izlandi válogatott története első világbajnoki mérkőzésén 1-1-es döntetlent játszott Moszkvában a legutóbb ezüstérmes argentin együttessel szombaton a labdarúgó-vb D csoportjának első fordulójában.

D csoport, 1. forduló:

Argentína-Izland 1-1 (1-1)

Moszkva, Szpartak Stadion, 44 190 ezer néző, v.: Szymon Marciniak (lengyel)

gólszerzők:

Agüero (19.), illetve Finnbogason (23.)

Argentína:

Wilfredo Caballero - Eduardo Salvio, Nicolás Otamendi, Marcos Rojo, Nicolás Tagliafico - Javier Mascherano, Lucas Biglia (Éver Banega, 54.) - Maximiliano Meza (Gonzalo Higuaín, 84.), Lionel

Messi

, Ángel Di María (Cristian Pavón, 75.) - Sergio Agüero

Izland:

Hannes Halldórsson - Birkir Saevarsson, Kári Árnason, Ragnar Sigurdsson, Hördur Magnússon - Jóhann Gudmundsson (Rúrik Gíslason, 63.), Aron Gunnarsson (Ari Skúlason, 76.), Emil Hallfredsson, Birkir Bjarnason - Gylfi Sigurdsson - Alfred Finnbogason (Björn Sigurdarson, 89.)

19. perc:

Agüero a 16-oson belül vett át egy rossz lövést, majd fordulásból a kapu jobb felső sarkába zúdította a labdát

(1-0).

23. perc:

Finnbogason csapott le egy kipattanóra, s hat méterről az argentinok hálójába lőtte a labdát

(1-1)

. Nyolc magyar gyerek is a játékoskísérők között volt a mérkőzés előtt, amelyet Diego Maradona a helyszínen tekintett meg. A találkozó argentin fölénnyel indult, amely Agüero remek villanásából érett vezető góllá, ám az izlandiak gyorsan válaszoltak, megszerezve történetük első világbajnoki gólját. Az egyenlítő találatot követően kiegyenlítettebb lett a játék képe, ám a félidő végéhez közeledve ismét óriási nyomás alatt kellett védekeznie a szigetországi együttesnek. Az izlandiak kitartottak, sőt, a félidő végén két helyzettel jelezték, hogy ők sem ülnek rá az eredményre. Az első játékrész argentin fölényét jól jelzi, hogy a dél-amerikai gárda több mint négyszer annyi passzt tudott felmutatni, mint ellenfele. A fordulást követően kissé lassabb iramban, de változatlan képet mutatva folyt a játék, s bár az argentinok büntetőből újra vezetést szerezhettek volna, Lionel Messi tizenegyesét kiütötte az izlandi kapus, Hannes Halldórsson. A hátralevő időszakban is szinte kizárólag az izlandiak térfelén zajlott a játék, többször veszélyeztettek is az argentinok, de nem tudták még egyszer feltörni a 11 emberrel védekező izlandiak hátsó alakzatát.  

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.