Közélet

Lázár János a Parlament Mezőgazdasági Bizottságában dolgozik képviselőként

Lázár János a Parlament Mezőgazdasági Bizottságában dolgozik képviselőként

2018. június 6., szerda
Lázár János a Parlament Mezőgazdasági Bizottságában dolgozik képviselőként

Az Országgyűlés megalakulását követően felállt az a bizottsági rendszer, melyben a legutóbbi ülésen néhány változásról is szavaztak a képviselők - írta a Vásárhely24 a Rádió7-re hivatkozva.

Lázár Jánost, a Csongrád megyei 4. számú egyéni választókerület országgyűlési képviselőjét június 4-től a Mezőgazdasági Bizottság tagjává választották – közölte az utóbbi portál. A 11 fős testület feladatkörébe a mezőgazdaság, a vízgazdálkodás, az élelmiszerbiztonság és az európai uniós agrártámogatások tartoznak. Vele együtt ugyanebben a grémiumban kezdte meg munkáját Fazekas Sándor, a Vidékfejlesztési Minisztérium korábbi vezetője, illetve Czerván György, a tárca egykori agrárgazdaságért felelős államtitkára. A Mezőgazdasági Bizottság honlapján az is olvasható, hogy a fenntartható és versenyképes mezőgazdaság a nemzetgazdaságban stratégiai jelentőséggel bír. A klímaváltozáshoz való alkalmazkodás, a globalizáció kihívásai, az egyre növekvő mennyiségi és minőségi élelmiszerellátás iránti igény és a digitalizáció térnyerése új feladatok elé állítja az ágazat résztvevőit.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.