Sport

Kisebb csoda! Nyert a magyar válogatott, kijuthat a világbajnokságra

Kisebb csoda! Nyert a magyar válogatott, kijuthat a világbajnokságra

2018. június 9., szombat
Kisebb csoda! Nyert a magyar válogatott, kijuthat a világbajnokságra

A magyar férfi kézilabda-válogatott 29-24-re legyőzte Szlovénia csapatát az olimpiai kvalifikációs világbajnokság selejtezőjének szombat esti első mérkőzésén, Koperben.

Némi meglepetésre nem teltek meg teljesen az Arena Bonifika lelátói, a magyar szurkolók viszont mindkét, számukra fenntartott szektort megtöltöttek. A magyar csapat hiányzóihoz - Jamali Iman, Császár Gábor, Faluvégi Rudolf és Borbély Ádám - a mérkőzés napján csatlakozott Bartók Donát és Országh Ádám, előbbit egészségi, utóbbit taktikai okok miatt hagyta ki a keretből Ljubomir Vranjes szövetségi kapitány. Az előző világbajnokságon bronzérmes szlovénok lendületes támadásai mellé rendkívül kemény védekezés társult, így a vendégek öt perc után tudták megszerezni első góljukat (3-1). Lékai Máté és Balogh Zsolt is kihagyott egy-egy hétméterest, de a kipattanót mindketten értékesítették. Időközben némileg megnyugodtak a magyarok, felvették ellenfelük tempóját, és Mikler Roland védéseinek is köszönhetően felzárkóztak (6-5). A dán játékvezetők jóval többet engedtek a hazaiaknak, a vendégcsapat rendkívül sok időt töltött emberhátrányban, de elszántságát ez sem törte meg. Ilyés Ferencet két kiállítása után tartalékolni kellett, Bánhidi Bencét pedig azonnali piros lappal kizárták. A magyarok mindezek ellenére minden játékelemben egyenrangú partnereivé váltak a szlovénoknak, a 26. percben sikerült is egyenlíteniük (12-12), de a hajrában ismét többet hibáztak, így a szünetben egy góllal a házigazdák álltak jobban (14-13).

Koper, 2018. június 9.
Bodó Richárd, miután gólt szerzett a Magyarország - Szlovénia kézilabda világbajnoki selejtezõ elsõ mérkõzésén a szlovéniai Koperban 2018. június 9-én.
MTI Fotó: Illyés Tibor

A második félidő elején sem változott a mérkőzés képe, a vendégeknek az ellenfél mellett az egyenlőtlen feltételekkel is meg kellett küzdeniük, a 37. percben Sipos Adriánt is elveszítették harmadik kiállítása miatt. A 42. percben vezettek először a magyarok (18-19), hamarosan pedig már kettő volt a különbség (20-22). Ebben az időszakban kimondottan összeszedetten, lendületesen és ötletesen játszottak a vendégek, és az 52. percben ismét növelték az előnyüket (23-26). Elsősorban csapatként teljesítettek kiválóan, de ehhez nélkülözhetetlen volt Nagy László, Székely Márton, Bóka Bendegúz és Bodó Richárd remek egyéni teljesítménye.

Koper, 2018. június 9.
Ilyés Ferenc (b) és Lékai Máté (j), valamint a szlovén Blaz Blagotinsek (b2) és Borut Mackovsek (k) a Magyarország - Szlovénia kézilabda világbajnoki selejtezõ elsõ mérkõzésén a szlovéniai Koperban 2018. június 9-én. A magyar férfi kézilabda-válogatott 29-24-re legyõzte Szlovénia csapatát.
MTI Fotó: Illyés Tibor

A hazaiak a hajrában 13 percig nem szereztek akciógólt, a magyarok taktikusan őrizték, sőt tovább növelték előnyüket, és végül nagy meglepetésre öt találattal győztek. Férfi vb-selejtező, 1. mérkőzés: Szlovénia-Magyarország 24-29 (14-13) gólszerzők: Kavticnik 7, Zarabec 4, Mackovsek, Cingesar 3-3, Blagotinsek, Janc, Dolenec, 2-2, Gaber 1, illetve Bóka, Bodó, Lékai 6-6, Nagy L., Balogh Zs. 3-3, Bánhidi 2, Ilyés, Ligetvári, Sipos 1-1 A visszavágót szerdán 19 órától rendezik Veszprémben, a párharc győztese kijut a januári, német-dán közös rendezésű világbajnokságra.    

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.