Írjon nekünk

Közélet

Jó reggelt Szeged: Elköszöntünk a macitól és híres lett Jurij Gazinszkij

/var/www/szegedma.hu/web/stab/kibedipeter.jpg

Megjelent:

Nem unatkoztunk csütörtökön sem. Hogy miért? Mutatjuk!

A nap legfontosabb híre volt: visszavitték a medvét a Bükbe. Szerda éjszaka szállították el a szegedi Vadasparkból, pedig Sándorfalva örökbe fogadta volna. Gyorsan meg is kerestük a Vadaspark igazgatóját, Veprik Róbertet- régóta terveztük, most igazán aktuális volt- ő lett nálunk a hét embere.

Örömmel írtuk, hogy a felére csökken az üdítők cukortartalma Magyarországon, elégedetten bólintottunk, hogy első fokon súlyos ítéletet kaptak a halálkamion vádlottjai és továbbra is megpróbáltuk megfejteni, hogy a temető helyett hol lehetne még cirkusz Szegeden. Ja! És türelemmel várjuk az önkormányzat válaszát a szerdai csendrendeletes cikkünkkel kapcsolatban– mivel tegnap is többen kérdezték, hogy hol a folytatása a témának, a fentiek miatt mi is csak türelmet tudunk kérni.

A címben említettük Jurij Gazinszkij nevét. Nos ez az orosz fiatalember azzal került be a (sport)történelem könyvekbe tegnap, hogy az oroszországi foci vb első gólját lőtte, az Oroszország-Szaud-Arábia nyitómeccs 12. percében- ha nem látta volna, a cikkben ott a gól videójának elérhetősége. Amúgy az oroszok fölényesen nyertek hazai pályán. A száraz tények mellett összeszedtük a világbajnokság legjeit és szegedi focihősöket kérdeztünk arról, mit várnak a 64 meccstől.

Na és akkor az időjárás. Tegnap írtuk, hogy eső lesz. Lett is. Mára is ígérünk esőt…

Eleinte a Dunántúlon esőre, majd délután keleten és délen záporokra, zivatarokra számíthatunk, északnyugaton lesz naposabb az idő. Az élénk, erős északi, északkeleti szél északkeleten és zivatarok környezetében viharossá fokozódhat. Délután 23-28 fok valószínű. Esős lesz a hétvégénk is- a részletek itt olvashatók.

Egy jó hírünk van a végére: nem lesz front térségünkben.

Legyen szép a hét utolsó munkanapja, a fiatalabbaknak pedig HAJRÁ VAKÁCIÓ!

 

Kommentek

Tovább olvasom

Közélet

Szegeden is éttermek zárnak be, mert nincs minőségi szakember a piacon

/var/www/szegedma.hu/web/stab/kibedipeter.jpg

Megjelent:

Szerző:

Vajon lassan hiányszakmának minősül a szakács is a napfény városában? Az elmúlt hetekben több étterem is bezárt Szegeden és környékén, mi pedig utánajártunk, mi okozhatja, vagy okozhatta a problémát. Kommentek

Tovább olvasom

Közélet

Ez a medve nem az a medve- már hárman vannak legalább- VIDEÓ

/var/www/szegedma.hu/web/stab/kibedipeter.jpg

Megjelent:

Szerző:

Vasárnap hajnalban egy medve sétált Miskolcon. A szakemberek azt kérik, ha valaki medvét lát a Sajó mentén, értesítse a természetvédelmi őröket – írta a Bükki Nemzeti Park Igazgatóság közleményében. Kommentek

Tovább olvasom

Közélet

Jó reggelt Szeged: újra úton a medve!

/var/www/szegedma.hu/web/stab/kibedipeter.jpg

Megjelent:

Szerző:

Hogy fér meg egy napba egy medve, a Viszkis és négy meccs? Mutatjuk! Kommentek

Tovább olvasom

Aktuál