Sport

Hét gólos meccsen búcsúztak Messiék a VB-től - Franciaország negyeddöntős

Hét gólos meccsen búcsúztak Messiék a VB-től - Franciaország negyeddöntős

2018. június 30., szombat
Hét gólos meccsen búcsúztak Messiék a VB-től - Franciaország negyeddöntős

Franciaország jutott elsőként negyeddöntőbe az oroszországi labdarúgó-világbajnokságon, miután 4-3-ra legyőzte Argentínát szombaton, Kazanyban.

Eredmény, nyolcaddöntő:

Franciaország-Argentína 4-3 (1-1) --------------------------------- Kazany, 42 873 néző, v.: Alireza Faghani (iráni) gólszerzők: Griezmann (13. - tizenegyesből), Pavard (57.), Mbappé (63., 68.) illetve Di María (41.), Mercado (48.), Agüero (93.) sárga lap: Matuidi (72.), Pavard (73.), Giroud (93.), illetve Rojo (11.), Tagliafico (19.), Mascherano (43.), Banega (50.), Otamendi (93.)

Franciaország:

Hugo Lloris - Benjamin Pavard, Raphaël Varane, Samuel Umtiti, Lucas Hernandez - N'Golo Kanté, Paul Pogba - Kylian Mbappé (Florian Thauvin, 89.), Antoine Griezmann (Nabil Fekir, 83.), Blaise Matuidi (Corentin Tolisso, 75.) - Olivier Giroud

Argentína:

Franco Armani - Gabriel Mercado, Nicolás Otamendi, Marcos Rojo (Federico Fazio, a szünetben), Nicolás Tagliafico -Enzo Pérez (Sergio Agüero, 66.), Javier Mascherano, Éver Banega -Cristian Pavón (Maximiliano Meza, 75.), Lionel Messi, Ángel Di María A francia csapat a csoportkör során legyőzte Ausztráliát (2-1) és Perut (1-0), majd egy dánok elleni 0-0-s döntetlennel biztosította be csoportelsőségét. Az albiceleste a nyitókörben Izlanddal csak 1-1-es döntetlent játszott, majd a Horvátországgal szembeni 3-0-s vereség után Nigéria legyőzésével jutott tovább. Az dél-amerikaiak szövetségi kapitánya, Jorge Sampaoli némi meglepetésre Gonzalo Higuaínt és Sergio Agüerót is kihagyta a kezdőcsapatból, amelynek három támadója Lionel Messi és Ángel Di María mellett a Boca Juniorsban játszó Cristian Pavón volt. A szakvezetőnek ez volt a 15. mérkőzése a válogatott kispadján, és ezúttal sem szakította meg sorozatát: kétszer egymás után nem állt még fel ugyanazzal a kezdőcsapattal. A túloldalon Didier Deschamps 80. alkalommal irányította a franciákat, ezzel megelőzte az örökrangsor élén Raymond Domenech-et. A játékosként 103-szoros válogatott szakvezetőnek ez volt élete első Argentína elleni összecsapása. A mérkőzés első nagy lehetősége a franciák előtt adódott: Antoine Griezmann 9. percben, 23 méterről elvégzett szabadrúgásánál csak a keresztléc mentette meg az argentinokat. Négy perccel később már az sem: az Atlético Madrid támadója tizenegyesből szerezte meg a vezetést csapatának. A gól után is az európai együttes maradt támadásban, Kylian Mbappé megindulásaival nem tudott mit kezdeni az argentin védelem. A félidő második felére a franciák visszahúzódtak a saját térfelükre, a dél-amerikaiak birtokolták jóval többet a labdát. A 41. percben Di María gyakorlatilag a semmiből egyenlített: ballábas lövése előtt helyzete sem volt csapatának. A fordulás után Ever Banega szerencsés góljával szinte azonnal megszerezte a vezetést Argentína, de a gallok Benjamin Pavard bombagóljával tíz percen belül egyenlítettek, majd Kylian Mbappé duplázásával megnyugtató előnybe kerültek. Az összecsapás utolsó harmadában a kitámadó dél-amerikai védelemmel szemben több veszélyes kontrát is vezetett Deschamps együttese, de gólt az argentinok értek el, igaz, ez már csak szépségtapasz volt: a címvédő németek után az előző vb döntőjének a vesztese is elbúcsúzott. Mindez azt is jelenti, hogy Messi pályafutása során továbbra sem szerzett gólt a világbajnokság egyenes kieséses szakaszában, és az argentinokat - csakúgy, mint az 1986-os vb-címük óta mindig - ezúttal is európai gárda búcsúztatta. (MTI)

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.