Hírzóna

Hamis útlevelet mutatott Röszkén a koszovói migráns

Hamis útlevelet mutatott Röszkén a koszovói migráns

2018. június 5., kedd
Hamis útlevelet mutatott Röszkén a koszovói migráns
Egy másik férfi részére kiállított francia útlevelet adott át egy gépkocsi koszovói utasa a röszkei útlevélkezelőknek. A férfiról kiderült, schengeni tiltólistán van, sofőrét embercsempészés miatt előállították - közölte a megyei rendőr-főkapitányság.

A koszovói migráns úgy próbált átlépni a Röszke Autópálya-határátkelőhelyen június 5-én 4 óra 15 perckor, hogy egy francia férfi részére kiállított útlevelet adott át a rendőröknek. Az útlevélkezelőknek gyanús lett, hogy az okmányban szereplő fénykép és az autóban ülő utas arca között eltérés van. A rendőrök, hogy megbizonyosodjanak a férfiállampolgárságáról, franciául szóltak hozzá, de nem értette „saját anyanyelvét”. Az autót és az utasok ruházatát átkutatták, melynek során előkerült a valódi koszovói okmány, melynek ellenőrzése során bebizonyosodott, hogy a férfival szemben schengeni belépési és tartózkodási tilalmat rendeltek el. A migránst visszairányították Szerbiába, sofőrét pedig előállították. Ellene embercsempészés miatt indult eljárás.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.