Hírzóna

Gólya miatt kapott hatalmas telefonszámlát egy alapítvány

Gólya miatt kapott hatalmas telefonszámlát egy alapítvány

2018. június 29., péntek
Gólya miatt kapott hatalmas telefonszámlát egy alapítvány

Hatalmas összegű telefonszámlát kapott egy lengyel alapítvány, mert egy gólya elvesztette azt a nyomkövetőt, amelyet a környezetvédők helyeztek rá.

Az EcoLogic Csoport tavaly telepített jeladót a fehérgólya hátára, hogy nyomonkövethessék a madár vándorlási szokásait - adta hírül a lengyel rádió. A vándormadár mintegy hatezer kilométert repült, és a Szudán keleti részén lévő Kék-Nílus-völgyből kapták tőle az utolsó jeleket, amikor elveszítették vele a kapcsolatot. Valaki azonban Szudánban megtalálta a nyomkövetőt, kivette belőle a SIM kártyát, behelyezte saját telefonjába, és mintegy 20 órányi hívást kezdeményezett. A lengyel környezetvédők egy hétszázötvenezer forintnyi értékű telefonszámlát kaptak, amelyet ki kell fizetniük. A jeladóval ellátott gólyák fontos szerepet játszanak a vándormadarakról folyó környezetvédelmi és fajmegőrző kutatásokban. Bár a fehér gólya ma már nem veszélyeztetett faj, 50 éve Európában majdnem a kihalás szélére került élőhelyei, a mocsarak lecsapolása, a széles körű iparosítás miatt - olvasható a BBC News honlapján.

(MTI)

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.