Közélet

Galambürülékkel teli a Kukorica utca, de az önkormányzat nem tesz ellene semmit

Galambürülékkel teli a Kukorica utca, de az önkormányzat nem tesz ellene semmit

2018. június 22., péntek
Galambürülékkel teli a Kukorica utca, de az önkormányzat nem tesz ellene semmit

Egyik olvasónk arról tájékoztatott bennünket, hogy a Kukorica utcába tömegesen járnak a galambok - mivel az egyik lakos folyamatosan eteti őket - és a felhalmozódott ürülékük komoly problémát okoz. A felháborodott lakos az önkormányzathoz fordult, ám a városatyák egyáltalán nem foglalkoznak a problémával.

„Korábban már volt egy lakó a házban, aki előszeretettel etette a galambokat, viszont szerencsére a szomszédokkal sikerült rávennünk arra, hogy fejezze be a káros hobbiját. Nemrégiben azonban a Kukorica utca 12. szám alá beköltözött egy úriember, aki naponta eteti a galambokat, amik emiatt rendszeresen visszatérnek" – mesélte felháborodottan Vas Éva Kukorica utcai lakos. Éva hozzátette: a múlt héten már megelégelte, hogy a madarak az egész utcát elárasztják az ürülékükkel és emiatt az önkormányzathoz fordult, ám a városvezetéstől azt a választ kapta, hogy a galambok homlokzatra szoktatása tilos, viszont az etetésük nem.

A galambok rendszeresen a ház elé piszkítanak, és ha az önkormányzaton múlik, akkor a helyzet nem is fog változni. ( Fotó: Kovács Ferenc)

Ezek szerint az önkormányzat nem tartja fontosnak, hogy megoldja ezt a saját hatáskörébe tartozó problémát, pedig a galambok etetésének a tilalmával javulhatna a Kukorica utca lakóinak helyzete.

A felháborodott lakos azonban nem adja fel, és az Országos Közegészségügyi Intézethez fog fordulni a Kukorica utcai galambürülékek ügyében. "Valahogy muszáj megoldást találnunk erre a problémára, mert ez az állapot tarthatatlan. Remélem, hogy a Közegészségügyi Intézet segíteni fog, mert az utcában lakók közös érdeke, hogy tiszta és kulturált környezetben éljünk" - zárta gondolatait Éva.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.