Hírzóna

Emberrablás miatt ítéltek el egy vállalkozót Szegeden

Emberrablás miatt ítéltek el egy vállalkozót Szegeden

2018. június 27., szerda
Emberrablás miatt ítéltek el egy vállalkozót Szegeden

Jogerősen hat és fél év börtönbüntetéssel sújtott a Szegedi Ítélőtábla szerdán egy szolnoki vállalkozót, aki társaival 2012-ben elrabolta üzleti partnerét.

A táblabíróság fegyveresen, társtettesként elkövetett emberrablás bűntettében mondta ki bűnösnek a vádlottat. A vádlott az 1990-es évek végén Jász-Nagykun-Szolnok megyében megvásárolt két ingatlant, amelyekben idősek otthonát üzemeltetett. 2000 körül megismerkedett a későbbi sértettel, aki befektetőként csatlakozott hozzá, közösen fejlesztették és üzemeltették az intézményeket. 2011-ben azonban a gazdasági társaságok ellen csődlejárás indult, és emiatt a két férfi között elszámolási vita indult. A vádlott szerint társa 80 millió forinttal tartozott neki, ezt azonban a sértett nem ismerte el. Kapcsolatuk megromlott, a vádlott a férfit okolta a kialakult helyzetért, többször megfenyegette, majd elhatározta, megszerzi tőle a követelt összeget.

A vádlott 2012. január 2-án Szolnokra hívta a sértettet, ahol találkozójukon megjelent négy, a vádlott által beszervezett - az eljárás során ismeretlenül maradt - férfi. Az erős testalkatú elkövetők fenyegetően körbeállták a sértettet, a pénzt követelték tőle, egyikük többször meg is ütötte. Először azt próbálták elérni, hogy utalja át a vádlottnak a 80 millió forintot, majd miután meggyőződtek róla, hogy számláján nincs ennyi pénz, tartozáselismerő nyilatkozatot írattak alá vele.

A vádlott ennek ellenére egy valódinak látszó riasztó pisztollyal azzal fenyegette, hogy lelövi. A sértett félelmében felajánlotta, hogy egy solti ismerősétől kölcsönt kérve még aznap átutal 10 millió forintot. A fegyvert mindvégig magánál tartó vádlottal elhajtottak az ismerőshöz, akihez a sértett egyedül ment be, ott telefonon segítséget tudott kérni, majd a vádlottal - aki azt hitte, az átutalás megtörtént - visszatértek Szolnokra, ahol már rendőrök várták őket. Döntésével a táblabíróság helybenhagyta az első fokon eljáró Szolnoki Törvényszék ítéletét.

(MTI)

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.