Sport

Elkészült Szeged egységes sportkoncepciója

Elkészült Szeged egységes sportkoncepciója

2018. június 26., kedd
Elkészült Szeged egységes sportkoncepciója

A Sportegyesületek Országos Szövetségének és a Sportkoalíciónak a közös tájékoztató ülésén Balla Attila – a Sportkoalíció elnöke – bejelentette, hogy elkészült Szeged egységes sportkoncepciója, amelyet nyár végén fognak ismertetni a lakossággal.

„Tavaly februárban azzal a céllal alakult a Sportkoalíció, hogy legyen egy új, átfogó sportkoncepció Szegeden. – kezdte az ülést Balla Attila, a Sportkoalíció elnöke. „Mindenki tisztában van vele, hogy nagyon komoly infrastrukturális hiányosság a városban. A beruházások nem tudnak tervszerűen működni, amíg nincs egy egységes koncepció. Példaként említem az újszegedi ligetben az 1500 méteres gumibevonatú futópályát, remek kezdeményezés, ugyanakkor mivel természeti környezetbe építik, így a fák gyökereitől rövid időn belül használhatatlanná válik. Ha lett volna átgondolt koncepció, akkor nem így történt volna, az a célunk, hogy a jövőben ésszerűbb döntések szülessenek.” – szögezte le Balla, majd elárulta: az új sportkoncepciót elkészítették, és a nyár végén hozzák majd nyilvánosságra. „Az első törekvésünket elértük, az új sportkoncepció elkészült, augusztusban ismertetjük meg a lakossággal.

Az elmúlt 10-15 évben politikai ideológiától mentesen nem tudott működni a sport Szegeden, ennek következménye a súlyos létesítményromlás, amivel nap, mint nap szembesülünk. Jelenleg nincs olyan gazdasági teljesítmény a városban, amivel előtudnánk teremteni a megfelelő forrásokat, és ha azt a keveset ami van, nem tudjuk ésszerűen beosztani, akkor 2-3 éven belül, ugyanabba a hibába esünk, mint amibe az elmúlt 15 évben folyamatosan. Meg kell találni a párbeszéd módját, hogy politikamentesen tudjunk a sportról egyeztetni. – fejtette ki álláspontját.

  A bizottsági ülésen jelen volt Czerpán István, a Sportegyesületek Országos Szövetségének az alelnöke is, aki elmondta, hogy a kormány 2010-ben meghirdetett programja páratlan lehetőséget biztosít Szeged számára. „A Sportért Felelős Államtitkárság éves szinten 200 millió forintot biztosít a SOSZ és egyben a kis és közepes sportszervezetek részére. Szegeden speciális helyzetben van, de a kormány sportpolitikájának köszönhetően a napfény városa is élhet a programok rejtette lehetőségekkel. Virág Lajos, a SOSZ ügyvezető igazgatója a

Hiszek benned program

fontosságára hívta fel a figyelmet. „A Hiszek benned program két sikeres ütemen már túl van, és idén nyáron elkezdődik a harmadik fázisa is. Szerencsére folyamatosan nő az érdeklődők száma: eleinte körülbelül 100 sportszervezetet tudtunk bevonni, mára ez a szám már 220-re nőtt. A program célja, hogy minél többen sportoljanak egyesületi szinten.” – fogalmazott az ügyvezető igazgató. Virágh kiemelte: a SOSZ támogatására csak olyan egyesület pályázhat, amely valamelyik sportszövetségnek a tagja, és az elmúlt 3 évben nem részesült TAO támogatásban. A Sportegyesületek Országos Szövetsége ezzel a támogatással igyekszik a kisebb egyesületek működését segíteni.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.