Közélet

Drogprevenciós szakemberek tartottak előadást Szegeden

Drogprevenciós szakemberek tartottak előadást Szegeden

2018. június 15., péntek
Drogprevenciós szakemberek tartottak előadást Szegeden

A kábítószer-ellenes világnap kapcsán Szegeden és Algyőn tartottak preventív előadásokat a helyi bűnmegelőzési szakemberek.

A Szegedi Rendőrkapitányság iskolai bűnmegelőzési tanácsadója június 11-én a Szegedi Szakképzési Centrum József Attila Általános Iskolája és Szakképző Iskolájában tartott előadást a fiataloknak. A diákok tájékoztatást kaphattak a drogokról, az alkohol, a dohányzás és a kábítószerfogyasztás negatív hatásairól. Felhívta a jelen lévők figyelmét a szerek, valamint az úgynevezett dizájnerdrogok veszélyeire is. Ugyanebben a témában a rendőrkapitányság munkatársai június 13-án "Tények és Tévhitek a drogokról" címmel tartottak drogprevenciós előadást az algyői faluházban a fiataloknak, valamint szüleiknek. A kábítószer elleni küzdelem nemzetközi napját 1988 óta tartják meg június 26-án világszerte. Ezen a napon a szenvedélybetegségek ellen küzdő szervezetek tartanak prevenciós előadásokat. A nap és az ENSZ 1987-es határozatának egyik fő célja az, hogy az illegális kábítószer-fogyasztást világviszonylatban 50 százalékkal csökkentsék. Magyarországon 1997 óta tartják hivatalosan a Kábítószer-ellenes napot.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.