Sport

Dánia megszakította Peru veretlenségi sorozatát

Dánia megszakította Peru veretlenségi sorozatát

2018. június 16., szombat
Dánia megszakította Peru veretlenségi sorozatát

A dán válogatott 1-0-ra legyőzte Peru csapatát szombaton a C csoport első fordulójának szaranszki mérkőzésén az oroszországi labdarúgó-világbajnokságon.

C csoport, 1. forduló:

Dánia-Peru 1-0 (0-0)

Szaranszk, Mordovia Aréna, 40 500 néző, v.: Bakary Papa Gassama (gambiai)

gólszerző:

Poulsen (59.)

sárga lap:

Delaney (86.), Poulsen (93.), illetve Tapia (38.)

Dánia:

Kasper Schmeichel - Henrik Dalsgaard, Andreas Christensen (Mathias Jörgensen, 81.), Simon Kjaer, Jens Stryger Larsen - William Kvist (Lasse Schone, 35.), Christian Eriksen, Thomas Delaney - Yussuf Yurary Poulsen, Nicolai Jörgensen, Pione Sisto (Martin Braithwaite, 67.)

Peru:

Gallese - Luis Advíncula, Christian Ramos, Alberto Rodríguez, Miguel Trauco - Renato Tapia (Pedro Aquino, 87.), Yoshimar Yotún - André Carrillo, Christian Cueva, Edison Flores (Paolo Guerrero, 62.) - Jefferson Farfán (Raúl Ruidíaz, 85.)

59. perc:

A bal oldalon Eriksen ugratta ki Poulsent, aki ziccerben a kifutó Gallese mellett nyolc méterről a kapu rövid oldalába lőtte a labdát

(1-0).

A mérkőzés elején a lendületesebb peruiak harcoltak ki mezőnyfölényt, de húsz percet követően a dánok átvették az irányítást. Veszélyes gólhelyzetet azonban egyik csapat sem tudott kidolgozni - távolról próbálkoztak csupán -, leginkább azért, mert a támadósorok mindig létszámhátrányban voltak a védelmekkel szemben. A 44. percben a dán tizenhatoson belül Poulsen elhúzta a cselező Cueva lábát, de Bakary Papa Gassama nem látott szabálytalanságot. Bő egy perccel később azonban a gambiai játékvezető - miután a videobírós kollégák jeleztek - mégis megállította a játékot, majd büntetőt ítélt. A sértett Cueva erőből magasan a kapu fölé lőtte a labdát. A szünet után mindkét oldalon a kontrákban bíztak, a dánok az 59. percben Poulsen révén értékesítettek is egyet. A peruiak hátrányba kerülve óriási nyomás alá helyezték ellenfelüket, a hatékonyság érdekében pedig beállt elsőszámú, ám ezúttal csak a cserék közé jelölt támadójuk, Paolo Guerrero, valamint az addigi egycsatáros játékról áttértek a kétékes felállásra. A dél-amerikaiak beszorították ellenfelüket a saját térfelére, a dán kapu előtt pedig többször veszélyes helyzet alakult ki. A bravúrt is bemutató Schmeichel kapussal az élen azonban a jól záró dán védelem valamelyik tagja mindig tisztázott, így az európai együttes megőrizte minimális előnyét a lefújásig. A dán győzelemmel megszakadt a dél-amerikaiak 2016 novembere óta tartó veretlenségi sorozata, amely 15 mérkőzésből állt.  

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.