Hírzóna

Brit embercsempész ellen emeltek vádat Szegeden

Brit embercsempész ellen emeltek vádat Szegeden

2018. június 8., péntek
Brit embercsempész ellen emeltek vádat Szegeden

Vádat emelt az ügyészség azzal az iraki származású brit állampolgárságú férfival szemben, aki egy gépkocsi szellőzés nélküli rakterébe zsúfolva akart harminc embert a szerb-magyar határ közeléből Nyugat-Európába szállítani 2015-ben - tájékoztatta a Csongrád Megyei Főügyészség helyettes szóvivője pénteken az MTI-t.

Serfőző Katalin közölte, az előzetes letartóztatásban lévő férfit több személynek segítséget nyújtva, vagyoni haszonszerzés végett, a csempészett személyek sanyargatásával elkövetett embercsempészés bűntettével vádolják. A vádirat szerint a férfi Budapesten vásárolt gépkocsit, hogy azzal migránsokat pénz ellenében a szerb-magyar határ közeléből Nyugat-Európába szállítson. 2015. augusztus 22-én Ásotthalom közelében vette fel egy mások által a szerb-magyar zöldhatáron átkísért harmincfős csoport tagjait. A gépkocsi rakterében érdemi szellőzés nem volt, kevés légcsere mellett a sötét, meleg, fülledt raktérbe bezsúfolt migránsoknak a mintegy fél óráig tartó szállítás fokozott testi és lelki gyötrelmet okozott. A rendőrök felfigyeltek a túlterhelt járműre, igazoltatni akarták, de a vádlott elhajtott. Menekülés közben több alkalommal átment a szembe sávba, kanyarodás közben majdnem felborult. A vádlott Bordány mellett kiugrott a kocsiból és elmenekült. A férfit sikerült azonosítani, a holland hatóságok 2017 júliusában fogták el - tudatta az ügyész.

(MTI)

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.