Sport

Bajnokok Ligáját nyertek a szegedi vízipólósok

Bajnokok Ligáját nyertek a szegedi vízipólósok

2018. június 11., hétfő
Bajnokok Ligáját nyertek a szegedi vízipólósok

A 2005-ös korosztály számára kiírt genovai torna fináléjában az OSC-t 7–6-ra győzte le a Lehmann István, Lengyel Gábor irányította szegedi csapat, amely a szezonban a Vidék-, illetve a Budapest-bajnokságot is megnyerte, és az idei 46 meccséből 44-en diadalmaskodott. Szabó Zoltán – a Szegedi Vízipóló Suli szakmai igazgatója szerint

,

a szezon megkoronázása volt a BL siker.

A felnőtt BL Final Eighttel párhuzamosan, minden évben megrendezik a Final Kids nevezetű utánpótlás tornát elsősorban azoknak a kluboknak a részvételével, amelyeknek a felnőtt csapata bejutott a legjobb nyolc közé. Ugyanakkor meg szoktak hívni más egyesületeket is – így merülhetett fel a szegediek neve is. - Mindig a rendező határozza, meg hogy melyik korosztály számára írja ki a tornát. Amikor kiderült, hogy idén a 2005-ös korcsoportban rendezik meg, akkor minden követ megmozgattam annak érdekében, hogy mi is elindulhassunk, mert a Szegedi Vízipóló Sulinak jelenleg ez a legerősebb korosztálya. Szerencsére sokan pártolták az ügyet - Molnár Tamás illetve Madaras Norbert segítsége nélkül aligha kaptunk volna meghívást a tornára. – mondta Szabó Zoltán, a Szegedi Vízipóló Suli szakmai igazgatója. Kiemelte: a remek csapategységnek köszönhető a Bajnokok Ligája elsőség.

A BL győztes Szeged névsora: Magony Kristóf, Gyovai János, Leinweber Olivér, Meleg Richárd, Lédeczi Levente, Körmendi Zénó, Horváth Vencel, Körtvélyessy Vilmos, Molnár Manó, Pörge Zsombor, Lengyel Patrik, Molnár Hugó, Sallai Szabolcs. Edzők: Lehmann István, Lengyel Gábor (Fotó: waterpolo.hu)

- Szerencsés helyzetben vannak a srácok, ugyanis egy olyan baráti táraság kovácsolódott össze az évek során, amelyben nincsenek kiemelkedő klasszisok, hanem elsősorban a csapategység dominál. Ebben elévülhetetlen érdemei vannak Lengyel Gábor vezetőedzőnek, aki már 4 éve fáradozik azért, hogy a lehető legjobbat hozza ki a 2005-ös korosztályunkból. Az eredmények őt igazolják, ugyanis a csapat két év alatt mindössze két vereséget szenvedett el, ráadásul az idei BL győzelemmel megkoronázták az elmúlt évek kiváló teljesítményét.

Erre a sikerre lehet alapozni. Tisztában vagyunk vele, hogy nem lesz mindegyik játékosunkból olimpiai bajnok, de azt gondolom, hogy ha a jövőben a felnőtt szegedi vízilabda csapatnak ezek a srácok adják majd a gerincét, akkor már elértük a célunkat.

– árulta el Szabó. Hangsúlyozta: erre a csapatra büszke lehet az egész város. - Ez az eredmény az egész városnak is egy nagy dicsőség. Mi Olaszországban nem csak a Szegedi Vízipóló Sulit képviseltük, hanem Szegedet is. Ezen azon óriási média körítéssel megfűszerezett eseményen ott voltak a felnőtt mezőny képviselői is, és végignézték az utánpótlás tornát. Jó néhány olimpiai és világbajnok szövetségi kapitány gratulált nekünk és a Szeged névről 6 napon keresztül szuperlatívuszokban beszéltek. Szeretnénk, ha ez a fajta együttműködés továbbfolytatódna és a város magáénak érezné a vízilabdacsapatát. Mi ezt azzal tudjuk meghálálni, hogy a jövőben is a város nevét öregbítjük a rangos nemzetközi tornákon. – zárta gondolatait a szakmai igazgató.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.