Közélet

A vásárhelyi polgármester ragaszkodik a tao-pénzek elszámoltatásához

A vásárhelyi polgármester ragaszkodik a tao-pénzek elszámoltatásához

2018. június 12., kedd
A vásárhelyi polgármester ragaszkodik a tao-pénzek elszámoltatásához

A vásárhelyi tao-pénzek elszámolásainak nyilvánosságra hozatalával kapcsolatos munka folytatódik; amit klubokra lebontva megkezdtek, de az adatvédelmi törvény betartása miatt hosszú ideig is elhúzódhat. Márki-Zay Péter polgármester ragaszkodik ehhez, mert szerinte az átláthatóság növelné a bizalmat - írja a Délmagyar.

A lap idézi Fekete Ferenc(Fidesz–KDNP) önkormányzati képviselőt, sporttanácsnokot, aki a keddi vásárhelyi közgyűlésen kijelentette: az adatvédelmi törvény betartása mellett nagyon nehéz nyilvánosságra hozni a helyi tao-pénzek elszámolásait. Az minden klub weboldalán megtalálható, mennyire pályázott és mennyit nyert. Úgy vélte, ha a korrupció gyanúja merül fel az adományozásokkal kapcsolatban, a cégeknek megcsappan a bizalmuk, nem adnak pénzt az egyesületeknek, vagy kevesebbet, mint korábban. Ennek a kárvallottja pedig a vásárhelyi sport lenne. További részletek

ITT

olvashatók.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.