Sport

A Párizs lesz a legnagyobb BL ellenfele a MOL Pick Szegednek

A Párizs lesz a legnagyobb BL ellenfele a MOL Pick Szegednek

2018. június 29., péntek
A Párizs lesz a legnagyobb BL ellenfele a MOL Pick Szegednek

Szemre a könnyebb csoportba került a BL sorsoláson a MOL Pick Szeged, a legnagyobb csoportellenfele a Párizs és a Flensburg lesz.

A-CSOPORT:

Vardar Skopje (macedón), Kielce (lengyel), Barcelona (spanyol), Meshkov Brest (fehérorosz),

Telekom Veszprém

, Montpellier (francia). Kristianstadt (svéd), Löwen (német)

B-CSOPORT:

Paris Saint-Germain (francia),

MOL Pick Szeged ,

Flensburg (német), Skjern (dánia), HC PPD Zagreb, Motor Zaporozsje (ukrán), Celje (szlovén), Nantes (francia) "Itt már nincsenek könnyű ellenfelek és könnyebb csoportok. Pont a tavalyi szezon bizonyította, hogy a C és D csoportból érkező csapatok is eljuthatnak a legjobb négy közé, és ott nyerhetnek is.

Egyértelműen a Párizs lesz a legnehezebb ellenfelünk a csoportban, de két éve megmutattuk, hogy nem lehetetlen őket megszorongatni. A Flensburggal nagy csatában leszünk biztosan, a Skjern pont a Veszprém ellen mutatta meg, hogy nagyon veszélyes csapat.

A zágrábiak ellen az utóbbi időben mindig nyertünk, ezt a sorozatot nem szeretnénk megszakítani, legutóbb, két éve oda-vissza hoztuk a Celje elleni meccset, azt hiszem ez most is kötelezőnek mondható. A Nantes ellen tavaly kétszer vereséget szenvedtünk, ők eljutottak a négy közé, van mit törlesztenünk. Nem lehetetlen a csoport első felében, akár nagyon elöl végezni"- mondta Bánhidi Bence a MOL Pick Szeged beállósa a SzegedMA-nak a sorsolás után. Az alsó ágon szemre a a Metalurg Szkopje került könnyebb csoportba, a tavaly még felső ágon szereplő, a magyar válogatott Borbély Ádámot foglalkoztató Wisla Plocknak a Leonnal és az Elverummal nehezebb dolga lesz majd.

C-CSOPORT:

Metalurg Szkopje (macedón), Silkeborg (dán), Sporting (portugál), Besiktas (török), Csehovszki Medvegyi (orosz), Tatran Presov (szlovák)

D-CSOPORT:

Wisla Plock (lengyel), Ademar Leon (spanyol), Elverum (nörvég), Thun (svájci), Dinamo Bukarest (román), Riihimaen Cocks (finn)   A férfi BL sorsolás előtt elkészítették a nők csoportbeosztását is. Itt aa címvédő Győri Audi ETO könnyebb, a bajnoki második FTC-Rail Cargo Hungaria nehezebb négyesbe került, ráadásul a két magyar csapat azonos ágon szerepel, így minden bizonnyal találkozik a középdöntőben.

A CSOPORTBEOSZTÁS A-CSOPORT:

Buducsnoszt (montenegrói), Metz (francia), Odense (dán), Larvik (norvég)

B-CSOPORT:

Rosztov-Don (orosz), Köbenhavn (dán), Sävehof (svéd), Brest (francia)

C-CSOPORT:Győri Audi ETO KC

, Thüringer HC (német), Krim Ljubljana (szlovén), a második selejtezőcsoport győztese

D-CSOPORT:

CSM Bucuresti (román), Kristiansand (norvég),

FTC-Rail Cargo

, az első selejtezőcsoport győztese

SELEJTEZŐK

1. selejtezőcsoport, elődöntők:

SG BBM Bietigheim (német)–Super Amara Bera Bera (spanyol), MKS Perla Lublin (lengyel)–Jomi Salerno (olasz)

2. selejtezőcsoport, elődöntők:

SCM Craiova (román)–ZSORK Jagodina (szerb), HC Podravka Koprivnica (horvát)–Muratpasa BSK (török)

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.