Hírzóna

A nyár veszélyeire figyelmeztetett a megyei rendőr-főkapitányság

A nyár veszélyeire figyelmeztetett a megyei rendőr-főkapitányság

2018. június 21., csütörtök
A nyár veszélyeire figyelmeztetett a megyei rendőr-főkapitányság

A Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság a Szegedi Vízirendészeti Rendőrőrssel tartott sajtótájékoztatón a szünidő veszélyeire hívta fel a figyelmet.

A június 20-i sajtótájékoztatón Vad Róbert rendőr őrnagy, a CSMRFK Baleset-megelőzési Bizottságának titkára kiemelte, hogy a nyári hónapokban az iskolák és azok környéke kevésbé frekventált, mint a tanév során, ilyenkor a járművezetők a közösségi és játszóterek közelében számíthatnak figyelmetlenül az úttestre lépő gyermekekre. Felhívta a figyelmet a kerékpárosok tekintetében lakott területen kívül, éjszaka és korlátozott látási viszonyok között a láthatósági mellény viselésére, a kötelező tartozékok meglétének fontosságára. A titkár hozzátette, hogy a balesetek elkerülése érdekében javasolt a bukósisak és a protektorok használata. M. Toronykőy Márta rendőr alezredes, a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztályának vezetője kitért arra, hogy a gyermekeket, a felnőtteket és az időseket más-más veszély fenyegeti a nyári időszakban. A legkisebbek szempontjából relevanciával bír a felnőttek részéről történő odafigyelés, ezzel megelőzhető az áldozattá válás. Felhívta a figyelmet arra, hogy mobiltelefon segítségével, akár applikáción keresztül is nyomon követhető a gyermek holléte. Az osztályvezető ismertette továbbá a júliustól induló prevenciós kampány lényegét, amely heti bontásban, a bűnmegelőzés más-más aspektusaira koncentrál majd, többek között az ingatlanok és a gépkocsik védelmére, valamint az internet veszélyeire. A szépkorúakkal kapcsolatban kiemelte, hogy az árubemutatók veszélyt rejthetnek magukban, ezért javasolt, hogy az ilyen rendezvényekre kísérjük el idős hozzátartozóinkat! Fischer Gábor rendőr őrnagy, a Tiszai Vízirendészeti Rendőrkapitányság Szegedi Vízirendészeti Rendőrőrsének parancsnoka elmondta, hogy a legmelegebb évszakban többen választják szabadidejükben a vízparti kikapcsolódást. Ismertette a hajózás alapvető szabályait, elmondta, hogy a csónakban melyek az elengedhetetlenül szükséges tartozékok. Ide sorolható többek között a mentőmellény, a horgony, a vízmerő eszköz és az evező. Az őrsparancsnok a fürdőzési szabályok mellett baleset-megelőzési ajánlásokat is megfogalmazott:

  • Nem javasolt teli gyomorral, alkoholos befolyásoltság alatt fürdőzni!
  • Hosszabb úszás előtt fontos megismerni a víz sajátosságait, a sodrás irányát!
  • Felhevült testtel ne ugorjunk vízbe!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.