Közélet

A megnövekedett motorosforgalom veszélyeire figyelmeztetnek a megyei zsaruk - videó!

A megnövekedett motorosforgalom veszélyeire figyelmeztetnek a megyei zsaruk - videó!

2018. június 14., csütörtök
A megnövekedett motorosforgalom veszélyeire figyelmeztetnek a megyei zsaruk - videó!

A megnövekedett motorosforgalom miatt a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság Baleset-megelőzési Bizottsága jó tanácsokkal látja el a közlekedőket.

A kedvező időjárás beköszöntévelugrásszerűen megnőtt a két keréken közlekedők száma az utakon. A motoron közlekedőket fenyegető baleseti kockázat átlag feletti, mivel a személygépjárműben utazókra jellemző passzív biztonságtechnikai megoldások, mint például a biztonsági öv vagy a légzsák őket nem védi. https://www.youtube.com/watch?v=XiNxH7FnOn0 Vezető baleseti ok, hogy járműveiket alábecsülik, rosszul választják meg a sebességüket, az irányváltoztatási szabályokat nem tartják be, valamint szabálytalanul előznek. A motorosok a városi forgalomnál lényegesen gyorsabban haladnak, még akkor is, ha amúgy nem lépik át a megengedett sebességet. Gyakori koccanási ok, hogy az autóvezetők parkoláskor nem néznek szét körültekintően és manőverük során elsodorják a motorost. A főkapitányság Baleset-megelőzési Bizottsága a balesetek és tragédiák elkerülése érdekében az alábbiakat tanácsolja:
  • kizárólag kifogástalan műszaki állapotú, és biztonságtechnikailag is megfelelő motorkerékpárokhasználata,
  • a közúti közlekedési szabályok betartása (fokozott figyelem azelőzés, a kanyarodás és azegyéb manőverek során),
  • a megengedett, az út-, a terep-, és a látási viszonyoknak megfelelősebességgel történő közlekedés,
  • a bukósisak és egyéb védőfelszerelések viselése, amely nagymértékben csökkenti a motorosok agysérülésének, gerinc-, és végtagsérülésének és a baleseti halálnak a kockázatát.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.